Afbeelding
@tedxmedia

Veenendaal verliest tegen koploper: ‘We moeten gewoon die bal tegen het net rammen’

Voetbal

VEENENDAAL In de inhaalwedstrijd tegen SV Otterlo kwam VV Veenendaal deze dinsdagavond verrassend uit de hoek. Het team wist zich goed staande te houden tegen de koploper en was zelfs de bovenliggende partij: ,,Het probleem is dat we niet scoren en dat is we nu al twee wedstrijden zo’’, vertelt trainer Tom Gesgarz.

door Siem van Eck 

Veenendaal verloor met 0-1 in eigen huis, de enige goal in de wedstrijd viel pas na tien minuten in de tweede helft: ,,Ik denk dat zelfs een neutrale toeschouwer, als er publiek was geweest, had kunnen zien dat wij vandaag de bovenliggende partij waren. Zeker in de eerste helft en een gedeelte van de tweede helft. Ze kregen eigenlijk maar één kans en die scoren ze gelijk. Daar zit de kwaliteit van Otterlo. Als je ziet hoe vaak Mohammed Hassan Ali vandaag heeft gemist kan je wel op de vier of vijf uitkomen. Wij waren tegen de koploper ‘heer en meester’ maar als je dan niet scoort dan wordt het wel heel moeilijk.’’

RAMMEN Veenendaal begon sterk aan de wedstrijd, in het eerste kwartier kwam het gevaarlijk dichtbij de zestien als het opbouwde via de flanken. Al is de eindpass vaak niet op niveau: ,,Uiteindelijk is dat gewoon kwaliteit, onze voorzetten zijn vaak heel hard en daar is moeilijk tegenaan te lopen als spits. Al is het ook zo dat we tweemaal één op één met de keeper stonden, dan is die eindpass gewoon goed hoor, dan maken we het alleen niet af. Dat was de afgelopen wedstrijden ook al zo, het gemis van dat killers-instinct of we zijn niet in vorm. We moeten gewoon die bal tegen het net rammen en dan mis ik die overtuiging. Al neem je de voet van de speler mee, ram hem in dat net!”

Al neem je de voet van de speler mee, ram hem in dat net!

Otterlo raakt geïrriteerd als het niet onder druk van Veenendaal weet uit te voetballen. Veenendaal blijft kansen creëren, maar vaak trapt de keeper de bal al voor de zestien het gevaarlijke terrein uit. Beide teams gaan de rust in met 0-0.

In de 53e minuut was het raak: ,,We maken één domme fout en daaruit scoren ze’’, aldus de trainer. Otterlo veroverde de bal op het middenveld, Veenendaal stond nog in de aanval en verdediger Sven van Asselt kwam één voet te kort. De tegenstander schoot de bal langs de keeper het doel in. 

HAAST In de 60e minuut kon Veenendaal zijn gelijkspel ruiken: ,,Ik weet niet hoe je hem wil hebben op de vijf meter, maar als je hem dan nog niet scoort’’, aldus de trainer over de doorbraak van Van Asselt. Hij gaf de bal langs de zijkant voor aan Mohamed Hassan Ali. Hij miste het doel in de vijf meter: ,,Ik baal ervan dat we onze kansen niet benutten. Ik raakte de bal verkeerd aan, was te snel in mijn handeling en dan schiet je net naast. Ik had meer de tijd moeten nemen’’, vertelt de speler over zijn actie.

Veenendaal kwam in een ondertal te staan na een onsmakelijke scheldpartij van Bart Keuken. Hij verlaat het veld met een rode kaart: ,,Wij kregen een terechte rode kaart. Bart zei iets, ik weet niet precies wat, maar het is iets waarvan ik denk dat niet op een voetbalveld thuis hoort. Dus dan geef je en één kans weg, is het 0-1 en kregen we rood’’, aldus de trainer. 

OORLOG In de 75e minuut bracht Gesgarz nog drie nieuwe krachten in maar ook dat mocht niet baten: ,,We speelden vol voor de winst, alleen de ballen pompen en oorlog maken zit gewoon nog niet in ons spel. Het is jammer dat we in zo’n situatie kwamen, alleen het is niet zo van ‘jemig we zijn weggespeeld’ of ‘het was hopeloos’ dat helemaal niet.”

,,Ik denk wel dat ze dit niet hadden verwacht. Je ziet dat wij een goed voetballende ploeg hebben. Zij speelden 4-3-3, daarna 4-4-2 en uiteindelijk 5-3-2. Zij hebben zich dus drie keer aan ons aangepast om grip op ons te krijgen en eigenlijk is dat pas na die rode kaart echt gelukt.”

,,Weer een compliment voor ons, zelfs de trainer van de tegenstander zei dat dit niet echt verdiend was, daar hebben we natuurlijk niks aan. We hebben punten nodig, toch is het genoeg om ons geen zorgen te maken. En we zullen deze week goed op het afronden gaan oefenen’’, sluit de trainer af. 


- @tedxmedia


- @tedxmedia

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50