VRC (hier op archiefbeeld) speelde gelijk in Renswoude
VRC (hier op archiefbeeld) speelde gelijk in Renswoude Ted Walker

‘Derby’s kosten punten’, zegt Gaasbeek na gelijkspel VRC bij Renswoude

VEENENDAAL In Renswoude speelde VRC gelijk: 2-2. De onlangs van ziekte herstelde trainer Jan Gaasbeek moest flink puzzelen in de aanloop naar het duel.

door Danny van der Linden

De doelpunten vielen pas ná rust. ,,Ik vond dat we een matige eerste helft speelden”, aldus trainer Jan Gaasbeek die weer langs de lijn stond na een tijd ziek te zijn geweest. Diezelfde Gaasbeek zag echter wel een groot deel van zijn ploeg afhaken met zieken en geblesseerden. ,,Zelfs op de dag zelf kreeg ik nog te maken met drie uitvallers”, vertelt hij. ,,Maar dat mag niet uitmaken: we hebben een brede selectie.”

Tien minuten na rust opende Ruben Rentenaar de score namens VRC. ,,Een echte spitsengoal”, omschrijft Gaasbeek. ,,Een voorzet van Jurriën van de Horst schiet hij keurig binnen bij de eerste paal.” Na ruim een uur bracht Khalid Aoulich Renswoude op gelijke hoogte.

Met nog tien minuten te spelen was het wederom Ruben Rentenaar die scoorde, ditmaal op aangeven van Daan Olde (1-2). ,,Dan denk je dat de buit binnen is”, legt Gaasbeek uit. Maar Renswoude antwoordde direct. ,,Zij kregen een discutabele vrije trap. Die bal kwam voor ons doel terecht. Onze keeper had beide handen op de bal, en die werd uit zijn handen geschoten. De scheidsrechter oordeelde dat hij de bal niet klem had. Het was echt een ouderwetse scrimage.” Uiteindelijk was het Larsson van Dijk die de eindstand zo bepaalde op 2-2. Wederom twee doelpunten voor Ruben Rentenaar dus. ,,Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Ruben is ontzettend goed bezig. Hij heeft in vier wedstrijden zes doelpunten gemaakt. Het is heel fijn om zo’n spits in je elftal te hebben.”

,,Derby’s kosten punten, zeg ik wel eens”, aldus Jan Gaasbeek die weet dat volgende week de alweer een derby op het programma staat als Lunteren op bezoek komt.

Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 11 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 11 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 13 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 13 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 18 uur geleden