Guido van Dijk probeerde de bal netjes 'binnenkant voet' in het doel van Hoek te laten verdwijnen, maar de bal ging naast @tedxmedia

DOVO verliest van Hoek in matige wedstrijd

VEENENDAAL DOVO nam het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen HSV Hoek. De Zeeuwen stonden bij aanvang van de wedstrijd slechts één punt boven de Veenendalers.

door Danny van der Linden

DOVO-trainer Florian Wolf kon niet beschikken over Rodney Kemp. De verdediger viel vorige week uit met een schouderblessure en zal de rest van het seizoen niet inzetbaar zijn. Voor hem in de plaats stond Lars Rebergen op het wedstrijdformulier.

Beide ploegen begonnen wat twijfelend aan de wedstrijd. In het eerste half uur liet DOVO maar weinig zien. Maar ook Hoek had duidelijk niet de bedoeling om na ruim 200 kilometer rijden het aanvallende initiatief te nemen.

BAN GEBROKEN Gebeurde er dan helemaal niets op het hoofdveld van Sportpark Panhuis? Nauwelijks, of het moet de kopbal van Oktay Ozturk zijn, maar die inzet verdween in de handen van Hoek-doelman De Vroe. Aan de andere kant kreeg Istvan Bakx een aardige mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet werd gekeerd voordat doelman Vrolijk zich zorgen kon maken. Het was uiteindelijk Nick Hak die de ban na 32 minuten wist te breken. De spits liet maar weer eens blijken een neusje voor de goal te hebben toen hij de bal het doel in kon glijden na een slordigheid in de Zeeuwse verdediging. Diezelfde Hak dacht op slag van rust een strafschop te versieren toen hij in het strafschopgebied van Hoek onderuit ging. Scheidsrechter Wiersma schudde echter het hoofd en liet stoïcijns doorspelen waardoor 1-0 de ruststand was.

Direct na rust was het Steve Schalkwijk die namens Hoek voor de ommekeer zorgde. In twee minuten tijd scoorde hij zowel de gelijkmaker als de treffer die Hoek op voorsprong zette. Met deze 1-2 stand was het DOVO dat de achtervolging in moest zetten.

STOOTKRACHT Daarin slaagden de Veenendalers maar matig. Met het inbrengen van Sabir Achefay (op de plaats van Bart Westerlaken) dacht coach Wolf meer stootkracht te brengen. Het was echter Hoek dat de bal in het net van keeper Vrolijk kreeg. Even dacht Steve Schalkwijk zijn derde van de middag te hebben gemaakt, maar zijn kopbal werd wegens buitenspel afgekeurd. Dit tot geluk van DOVO dat nog even bleef mocht blijven hopen op een goed resultaat.

De grootste kans op de gelijkmaker kreeg Anil Mercan, maar hij werd op een twijfelachtige manier belet om te schieten. Scheidsrechter Wiersma zag er echter geen overtreding in. Deze actie luidde echter wel het Veenendaalse slotoffensief in. Daarin kreeg invaller Van Dijk nog een dot van een kans, maar zijn inzet ging naast. In blessuretijd was het uiteindelijk Jahrdell Constansia die de beslissing bracht. Hij scoorde de 1-3 die DOVO definitief de das omdeed waarna het publiek massaal Sportpark Panhuis teleurgesteld verliet.

Door deze nederlaag staat DOVO op de voorlaatste plaats in de Derde Divisie.

DOVO - HSV Hoek: 1-3

Doelpunten: 32. Nick Hak (1-0), 47. Steve Schalkwijk (1-1), 49. Steve Schalkwijk (1-2), 90+1 Jahrdell Constansia (1-3)

Opstelling DOVO: Vrolijk, Disveld, Van Gelderen (20. Greeven), Pluk (84. Van Dijk) , Westerlaken (61. Acheffay) , Rebergen, Den Boer, Oztürk, Mercan (84. De Bondt), Hak, Martins (76. Kalentjev)

Nik Hak werd de 'man of the match'
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 9 uur geleden
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 14 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 14 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 16 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 16 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 20 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 21 uur geleden