Alfred van Doorn blij na het maken van zijn doelpunten.
Alfred van Doorn blij na het maken van zijn doelpunten. Ted Walker

Veenendaal juicht bij gelijkmakers maar weet niet te winnen

Voetbal

VEENENDAAL Het is vv Veenendaal niet gelukt te winnen van Blauw Geel’55. De Veenendalers werkten in de tweede helft tot twee keer toe een achterstand weg en kregen in de slotfase kansen op meer. Die werden echter niet benut waardoor het duel in 2-2 eindigde. ,,Ik ben tevreden over de tweede helft. Al was het niveau niet heel hoog en leek het soms wel flipperkast voetbal’’ aldus Veenendaal trainer Tom Gesgarz.

door Siem van Eck

,,Ik ben niet tevreden over de uitslag. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het ging op en neer, met goed druk zetten van beide teams’’, legt Gesgarz uit. Veenendaal komt na een half uur op achterstand na een fout van keeper Guido Prins. Hij wil een bal wegtrappen maar schiet hem tegen de tegenstander aan. Daarna is het een intikkertje voor Art van Veldhuizen van Blauw Geel.

BUITENSPEL Of de bal op de lijn lag ja of nee was voor de trainer en de spelers onduidelijk. Buitenspel of het vlaggen in het algemeen was vaker een probleem in de wedstrijd: ,,Ongetwijfeld zullen we vaak buitenspel hebben gestaan, dat is ook ons spel. Maar het kan niet zo zijn dat elke bal die achter de verdediging komt buitenspel is. De grensrechter van Blauw Geel vlagde constant en wij mogen het zelf wel wat meer doen’’, vertelt de trainer.

Het kan niet zo zijn dat elke bal die achter de verdediging komt buitenspel isFYSIEK In de eerste helft was het volgens Gesgarz zaak geweest dat de spelers hun eigen duel wonnen: ,,Het was een fysieke ploeg. Dan geven ze ons een duwtje en lukt het ons niet. Daar moeten we ons dan tegen wapenen. In de tweede helft ging dit beter. Ook dat we vaker de zijkanten opzochten, dan zie je dat we iets meer in het spel komen. Terwijl zij vanaf minuut 46 iedere bal uit of naar voren hebben geschoten. Met de hoop dat er eentje goed valt voorin.’’

VOLLEY Vijf minuten in de tweede helft scoort Veenendaal de gelijkmaker (1-1). Keeper Guido Prins trapt de bal over de verdediging heen waarbij Alfred van Doorn de bal op de volley over de keeper kan trappen: ,,In de eerste helft riep ik al van ‘Guid blijf nou eens kijken’. Want als zij aansluiten probeer ik te kijken of er ruimte ligt. In de rust heb ik het nog een keer gezegd. En we komen die kleedkamer uit en eigenlijk de eerste mogelijkheid legt hij hem erover. Dan kan ik hem intikken. Hij was lekker’’, legt de doelpuntenmaker uit.

BAGGER Vijf minuten later is het heibel op het veld na een overtreding in de zestien van Veenendaal. De teams laten hun agressie uit. De trainer was er gauw bij om de spelers te kalmeren: ,,We hebben de eerste helft te veel energie in de scheidsrechter gelegd. Omdat hij dat fysieke allemaal toeliet en dat mag ook. Alleen we moeten daar niet in blijven hangen. Dus geen akkefietjes als hij fluit, ja ‘bagger’ maar loop weg. En ga door naar het volgende duel want daar moet onze energie naartoe’’

Geen akkefietjes als hij fluit, ja ‘bagger’ maar loop weg

KANSEN Blauw Geel komt terug in de 63e minuut opnieuw op voorsprong als Veenendaal een fout maakt in de verdediging. Sven van Asselt krijgt de bal door zijn benen. De bal wordt langs de keeper getikt, blijft op de lijn maar wordt alsnog ingelopen. Veenendaal vecht echter terug een weet binnen een minuut de gelijkmaker te maken. Opnieuw is het Alfred van Doorn die de bal over de keeper schiet en Veenendaal op een gelijkspel zet.

Daarna krijgt Veenendaal opnieuw de kansen. Alleen kan de kopbal van Wayne Berry de handen van de keeper niet passeren en wil de bal na chaos in de zestien van de tegenstander de doellijn niet over. Zo blijft 2-2 de eindstand van de wedstrijd.

BETER ,,De vraag was waar staan we, fysiek ook. Je ziet dat negentig minuten voor sommige spelers nog te veel is. Dat mag, daarvoor hebben we een bank. En over het algemeen ben ik tevreden en vind ik dat wij nog steeds beter kunnen voetballen’’, sluit de trainer af.


Michiel Schouten baalt na het missen van een opgelegde kans - Ted Walker


Volgens de grensrechter was er sprake van buitenspel maar daar ging de scheidsrechter niet in mee - Ted Walker

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 7 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00