Afbeelding
Ted Walker

GVVV verliest 2-0 van ‘matig’ Spakenburg

Voetbal

VEENENDAAL GVVV wacht na vijf competitiewedstrijden nog altijd op de eerste zege. Ook vandaag lukte het de Veenendalers niet, Spakenburg was op eigen veld met 2-0 te sterk. ,,Of ik tevreden ben? Wat denk jezelf’’, vertelt Jochem Twisker trainer van GVVV.

,,Ik denk dat wij niet zoveel weggaven maar daarnaast ook heel weinig creëerden. Het is een beetje hetzelfde verhaal als vorige week. Alleen lag er nu veel meer ruimte om te voetballen, al deden we dat niet. Als je alleen maar kort aan de bal speelt, leun je heel erg op je defensieve organisatie. We kregen in onze opbouw al meer ruimte en dan moet je de juiste loopacties maken en het juiste moment spelen. Maar ook elkaar helpen in die keuze, door elkaar te coachen. Dat gebeurt bij ons te weinig’’, legt de trainer uit.

MOMENTEN De Veense ploeg kwam tien minuten voor rust op achterstand: ,,We benutten tegen een matig Spakenburg niet de kansen die er liggen om te voetballen. Dan kom je uiteindelijk achter in een fase dat je aan het aanvallen bent. Waarna een speler van Spakenburg zestig tot zeventig meter kan overbruggen waar een strafschop uitkomt. Ja, dan sta je niet goed. Dat zijn momentopnames maar dit is in zo’n wedstrijd bepalend’’, is de analyse van de trainer. 

ACCENTEN In de tweede helft komt GVVV op een 2-0 achterstand: ,,We hadden vaker de bal. Alleen dan toch tijdens een omschakeling, zorgden we voor te weinig druk. Dan spelen zij het heel simpel uit. Wat niet mag in een situatie met voldoende verdedigers. We functioneren als groep en we proberende accenten te leggen op bepaalde punten. Qua formatie spelen we al beter als een paar weken terug, alleen zal je moeten zorgen dat je langer aan de bal bent en de kans blijft creëren. Daar zijn we elke week mee bezig’’ legt Twisker uit. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 1 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 3 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 3 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 8 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren