Afbeelding
sv Panter

Panter komt met bijzonder concept en gaat uitbreiden: ‘Iedereen zag dit wel zitten’

Voetbal

VEENENDAAL Een uniek concept, zo noemt technisch manager Gerard van de Pavert van SV Panter de ontwikkelingen bij zijn voetbalclub. Niet één, niet twee maar drie selectieteams krijgt de vierdeklasser volgend seizoen. ,,De club is aan het groeien, het leeft bij de spelers en daar willen wij ons volledig voor inzetten.”

door Jeroen van der Veer

Het klinkt wat algemeen en dat beseft de oud-voetballer zich ook. Sinds een seizoen of twee houdt hij zich bezig met het selectiebeleid bij de club en de resultaten zijn zichtbaar. Er heerst rust, spelers melden zich aan, de club is groeiende en de vereniging is vaak positief in het nieuws. Het gaat zelfs zo goed, dat het er op leek dat Panter selectiespelers teleur moest stellen. 

,,En dat willen we niet”, aldus Van de Pavert. ,,We hadden te veel spelers voor een A- en B-selectie en daarom zijn we gaan nadenken. ‘Waarom maken we geen derde selectieteam’, heb ik geopperd. Zo gezegd, zo gedaan… al ging dat wel in goed overleg.”

ROULEREN Zo stonden trainers Bertho van Neerbos en Joost Maasland er ook volledig achter en daardoor krijgt het plan steeds meer vorm. Met de grote groep van spelers worden er wekelijks drie teams samengesteld: een eerste team, het tweede en het derde. ,,Trainen doen we in twee grote groepen”, duidt Van de Pavert. ,,Op de donderdag maken we de selecties bekend: wie speelt in welk team. Hierbij moet wel gezegd worden dat het tweede en derde eigenlijk al een vaste kern van een speler of acht heeft en de rest rouleert. We hebben dit voorgelegd aan de spelers en iedereen zag het wel zitten.”

CONCURRENTIE Bang dat er onrust gaat ontstaan, zijn de trainers en Van de Pavert niet. Duidelijkheid en eerlijkheid zijn de sleutelwoorden, is laatstgenoemde duidelijk. ,,Je kan op trainingen in grote partijen oefenen, je hebt de beschikking over genoeg spelers en het niveau gaat omhoog. De concurrentie wordt namelijk groter en dat is alleen maar goed. Voor de coronacrisis hadden we een trainingsopkomst van 85 procent en dat is voor Panter-begrippen hoog. Onder Van Neerbos hebben we de stijgende lijn te pakken en die trekken we door.”

PROMOVEREN Van de huidige selectie verlaten Sam van Schuppen (Oranje Wit) en Gianluca Inzitari (stopt) de vereniging, maar daar tegenover staan ook enkele aanwinsten. Deze worden de komende periode door Panter gepresenteerd. ,,Het mag duidelijk zijn dat we ambitieus zijn. Met het eerste spelen we nu in de vierde klasse en met het tweede en derde doen we dat ook. De doelstelling wordt om te promoveren met minimaal twee teams en dat is zeker haalbaar. De afgelopen periode lag het voetbal dan wel stil, maar bij Panter zijn we vol op in beweging. Er gebeuren mooie dingen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 5 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 5 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 7 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 7 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 12 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21