Afbeelding
Archief BDUmedia

Kogel is door de kerk; KNVB zet streep door alle seniorencompetities

Voetbal

VEENENDAAL De KNVB is na weken van twijfel eindelijk met duidelijkheid gekomen; de voetbalcompetities voor alle selectie-elftallen worden niet hervat. Door de verlengde maatregelen kunnen in ieder geval de seniorencompetities in de categorie A (eerste elftallen, tweede divisie tot en met vijfde klasse) niet worden afgemaakt. Eerder was dit ook al zo voor de B-categorie

door Jeroen van der Veer

Hierdoor vervallen alle seniorencompetities en dus ook die van GVVV en DOVO. Lang was de vraag of de topamateurselecties nog in actie konden komen, maar die vraag is woensdagmiddag door de KNVB beantwoord. Hierdoor zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan en wordt nog gekeken of zij wel hun seizoen kunnen afmaken.

VOETBALCUP De voetbalbond besloot eerder deze maand al dat de competities van de wat lagere elftallen niet meer worden hervat. Die teams, uitkomend in de zogenoemde B-categorie, gaan zodra de overheid dat toelaat aan de slag in een alternatieve vorm. De KNVB kwam daarvoor met het idee van de Regio Cup: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby’s. Wanneer topcompetities in het amateurvoetbal niet meer worden hervat, stromen teams uitkomend in de categorie A ook door naar de Regio Cup. Afhankelijk van het aantal dagelijkse besmettingen kan dat toernooi aangepast worden wat betreft data en het aantal deelnemers per poule. Maar de Veenendaalse clubs gaven vorige week de voorkeur te geven aan een lokale variant: de Veense Voetbalcup.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 18 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30