Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

DOVO-target hapte niet toe: ‘Ze moeten niet met mij kloten, want dan doe ik een boekje open’

Voetbal

VEENENDAAL Verdediger Corné Davelaar voelt zich gebruikt in het spelletje wat momenteel aan de gang is bij DOVO. Bij die vereniging is er een arbeidsconflict ontstaan tussen trainer/ technisch manager Scott Calderwood en de FSD (Financiële Stichting DOVO) en daar lijkt de GVVV-verdediger voor te zijn ‘gebruikt’. ,,Ze zeiden dat ze mij graag wilden hebben, maar vroegen tijdens het gesprek alleen maar dingen over Calderwood.”

door Jeroen van der Veer

Met ‘zij’ doelt de rechtsback op Lenno van Kleef, Wilco Vink en William Honders, die door het conflict nu de technische commissie vormen. Over dit trio heeft Davelaar dan ook geen goed woord over. ,,Als je tijdens zo’n gesprek alleen maar op je iPad zit en niets van het spelletje snapt, moet je niet in een technische commissie gaan zitten.”

De verdediger doet zijn verhaal nu omdat op de site van RTV Utrecht een bericht is verschenen waarin hij anoniem werd opgevoerd. ,,Ze moeten niet met mij gaan kloten, want dan doe ik een boekje open.”

Dat is nu het geval en Davelaar baalt dan ook van de situatie. De verdediger werd eerder dit jaar benaderd door Calderwood om volgend seizoen bij DOVO te komen spelen, maar na een intern conflict kwam er nooit een financieel voorstel. Daarop besloot Davelaar zelf contact op te nemen met de FSD, maar dat had hij -zegt hij nu- beter niet kunnen doen. 

GEEN VERSTANDIG WOORD ,,Ze vroegen alleen maar dingen over Scott”, aldus de speler die volgend seizoen bij Scherpenzeel speelt. ,,Nu ben ik niet de domste en heb ik de vragen genegeerd, maar een half uur lang ging het over hem. Als ze dat met elke speler gaan doen, ben ik benieuwd wat daar volgend seizoen rondloopt. Ik denk niet veel, want voetbal inhoudelijk kwam er geen verstandig woord uit.”

Ook financieel kon DOVO de rechtsback niets bieden. ,,Als je dat aanbod hoort, snap je dat ik er niet eens over nagedacht heb. Toch jammer, want ondanks alle ellende vind ik DOVO wel een mooie club. Spijtig dat enkele heren nu de naam van de vereniging verpesten.”

Toch heeft hij er geen nacht slechter door geslapen. Davelaar: ,,Gelukkig speel ik volgend seizoen bij Scherpenzeel. Een stabiele club, waarbij ze wél een verhaal hadden en ook nog eens op een mooi niveau acteren.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 8 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 9 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 10 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 15 uur geleden