Afbeelding
De Merino's

De Merino’s vindt oplossing: ‘Onderlinge corona-competitie’

Voetbal

VEENENDAAL ‘Wat nou winterstop, gewoon lekker doortrainen’, is wat De Merino’s-trainer Jeroen de Zwaan naar de redactie van RegiosportVeenendaal app’te toen op de site een artikel verscheen over het gegeven dat vrijwel alle sporten stilliggen. De oefenmeester heeft samen met zijn selectie een vorm gevonden waardoor zij twee keer in de week kunnen trainen én daar ook nog eens veel plezier uithalen: ‘Een onderlinge corona-competitie’. 

door Jeroen van der Veer

Makkelijk is het voor De Zwaan niet geweest om de juiste weg te vinden in deze lastige tijd, maar hij lijkt hierin toch geslaagd. Samen met zijn staf en selectie bedacht hij een oefenvorm en na overleg met het bestuur kregen ze groen licht. Hierdoor staan de spelers van De Merino’s twee dagen in de week op het veld; regen of niet. ,,Maar”, wil de oefenmeester direct benoemd hebben. ,,We nemen 0,0 risico. Voelt een speler zich niet lekker, dan blijft ‘ie echt thuis.”

GROEPJES VAN VIER Niemand heeft nog van die regel misbruik gemaakt en dat is voor De Zwaan een groot compliment. Zijn oefenvormen slaan aan en de spelers staan graag op dinsdag- en donderdagavond op het veld. Doordat er vier trainers (en fysio, twee assistenten en De Zwaan) beschikbaar zijn, kan er in blokken van vier gewerkt worden.
De Zwaan:,,Het eerste groepje van vier spelers komt binnen en begint de warming-up bij de fysio. Na een kwartiertje gaan zij door naar de volgende trainer aan de andere kant van het veld en start een andere groep met de warming-up. Dit draait steeds door en na de vierde oefeningen gaan ze direct naar huis. Hierdoor heb je een natuurlijk verloop en voorkomen we dat er samenscholingen komen.”

COMPETITIE Doordat de mannen geen fysiek contact mogen hebben en partijspel daardoor verboden is, moest De Zwaan een spelelement verzinnen. Die lijkt gevonden in een soort van corona-competitie. Per training kunnen spelers bij een onderdeel punten bemachtigen en die worden bijgehouden. Aan het einde van de rit, als men weer normaal mag trainen, wordt de winnaar bekend gemaakt. ,,Hierdoor geven spelers toch gas en is er ook nog eens plezier. Zolang je bezig mag zijn op het veld, moet je er gebruik van maken en dat lukt ons aardig op deze manier.”

CONTRACTVERLENGING In de periode november/december gaan besturen ook altijd om de tafel zitten met de trainer; wordt er verlengd of niet. Die vraag komt straks ook bij De Merino’s en dat terwijl De Zwaan zich tijdens wedstrijden nog nauwelijks heeft kunnen bewijzen. De jonge trainer kwam afgelopen seizoen over van Roda’46 en is nieuw in Veenendaal. Toch lijkt er sprake van een goede klik en wil de oefenmeester graag blijven. ,,Ik ben hier goed opgevangen, heb het naar mijn zin en het is een leuke groep. De club weet inmiddels echt wel hoe ik werk en welke visie ik heb. Het is dus aan hen om een beslissing te maken. Of ik mij daar druk over maak? Nee, want ik heb daar geen invloed op.”
Als het hoge woord eruit is, zullen ook gesprekken gestart worden met huidige en eventueel nieuwe spelers. ,,Ook dat is dit jaar natuurlijk anders. Het seizoen heeft vier duels geduurd. Toch wil ik proberen -als de club en ik verlengen- om de groep bij elkaar te houden en alleen versterkingen te zoeken als dat écht nodig is. Maar goed, dat is toekomstmuziek. Voetbal is de belangrijkste bijzaak: laten we eerst zorgen dat we allemaal gezond blijven in deze lastige tijd.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45