* Archieffoto
* Archieffoto De Merino's

De Merino’s-trainer De Zwaan duidelijk: ‘Aan de bal nog niet goed genoeg’

Voetbal

VEENENDAAL In het duel tegen Nunspeet is De Merino’s tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Deze kwam niet tot stand omdat de tegenstander zo goed was; nee, het waren de Veenendalers die niets tot nauwelijks iets met de bal deden. Nunspeet vond het allemaal wel best, leunde achterover, scoorde één keer en gooide daarna de boel op slot. 

door Jeroen van der Veer

,,Aan de bal zijn wij veel te slordig en nog niet goed genoeg”, zag ook De Merino’s-trainer Jeroen de Zwaan. ,,Van een ploeg als De Merino’s verwacht je dat ze dat wel kunnen, maar het viel niet mee. Te laag tempo, verkeerde keuzes en niet de bal in de ploeg kunnen houden.”

Een man overboord is er nog lang niet, maar de Veenendalers moeten wel stappen gaan maken. De 0-1 nederlaag tegen Nunspeet was dan ook echt onnodig, want ook zij zijn geen hoogvlieger in de eerste klasse. ,,Wij creëren twee goede mogelijkheden in een hele wedstrijd; dat is te weinig.”

De komende weken hoopt De Zwaan dan ook echt stappen te maken met zijn ploeg, die afgelopen zaterdag in de zestigste minuut op 0-1 achterstand kwam. ,,We kunnen echt wel beter, maar in deze klasse gaat alles iets sneller. Dat moeten de spelers beseffen.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03