Afbeelding
Brenda Dekker

Veenendaalse tiener maakt zijn debuut in het eerste van GVVV: ‘Ik ben dankbaar’

Voetbal

VEENENDAAL Hij had er stiekem op gehoopt en zaterdagmiddag gebeurde het: Melvin van de Haar maakte zijn debuut voor GVVV. De 18-jarige aanvallende middenvelder kwam in het duel tegen TEC Tiel bij een 1-1 stand binnen de lijnen en mocht ruim tien minuten meedoen. ,,Ik ben heel blij en dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen om mijn debuut te mogen maken.”

door Jeroen van der Veer

Vanaf de voorbereiding is Van de Haar onderdeel van de A-selectie en onder Jochem Twisker bloeit de tiener op. Angst of spanning had de Veenendaler vanaf het begin al niet, zegt hij een dag na zijn eerste wedstrijd in de tweede divisie. Zo speelde hij in het verleden voor Vitesse en De Graafschap en wende Van de Haar aan het spelen op een hoog niveau. Toen hij zelf besloot laatstgenoemde club te verlaten, kwam hij terug naar de club waar het allemaal voor hem begon: GVVV. 

EVEN WENNEN ,,Ik wilde kijken hoe ver ik hier kon komen en al heel snel lieten ze mij meetrainen met het eerste”, blikt de balvaardige speler terug. ,,Het was wel even schakelen en ik moest aan het niveau wennen, maar nu merk ik zelf ook dat ik er wel goed in mee kan komen.”

SNELHEID Vanaf de jeugd is Van de Haar een buitenspeler geweest, maar sinds een jaar of twee wordt hij gezien als nummer tien of als middenvelder. Zelf beschrijft hij zichzelf als speler met een goede eerste aanname en iemand die altijd oog heeft voor iemand die er beter voor staat. Daarnaast valt ook zijn snelheid op. ,,Daarmee kan ik veel ontwijken, al krijg ik nog regelmatig veel tikken en schoppen. Maar ach, dat hoort erbij. Daar word ik alleen maar sterker van.” 

GOED GEVOEL Dat liet hij ook zien in de voorbereiding. Vooral zijn balbehandeling en spelinzicht waren een lust voor het oog. ,,Na de voorbereiding had ik een goed gevoel en dat werd versterkt na een gesprek dat ik met Jochem Twisker had. Toch had ik niet verwacht dat ik na drie wedstrijden al mijn debuut mocht maken.”

Nu hij heeft mogen ruiken aan het grote werk, smaakt dit naar meer. ,,Dat is mijn eerste doel; zo vaak mogelijk te mogen invallen. Vanuit daar wil ik laten zien wat ik kan. Ik blijf keihard trainen en ga mijn best doen om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken. Ik hoop dit seizoen dan ook nog veel minuten te maken.” 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 37 minuten geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00