Afbeelding
Erwin van Veldhuizen

GVVV en DOVO moeten oppassen: ‘Verbod op wedstrijden als dit zo doorgaat’

Voetbal

VEENENDAAL Als voetbalvereniging en supporters zo doorgaan als nu, moeten GVVV en DOVO er rekening mee houden dat sommige wedstrijden in hun competitie niet door mogen gaan. Dit heeft de KNVB en Coöperatieve Vereniging Tweede / Derde Divisie in een brandbrief aan alle clubs uit de tweede en derde divisie laten weten. 

door Jeroen van der Veer

De twee partijen zeggen alarmerende signalen te hebben ontvangen en benadrukken dat de corona-maatregelen écht beter moeten worden nageleefd. Gebeurt dit niet, dan volgen er flinke maatregelen. 

De brief werd donderdagavond door de website Voetbal247 gepubliceerd en daarin staat het volgende te lezen:

Aan de besturen van de 2e en 3e divisie

Het bestuur van de CVTD en KNVB vragen jullie medewerking om te laten zien dat de Top van het amateurvoetbal in deze periode van Corona en voetbal haar verantwoordelijkheid weet te nemen:

Maar allereerst willen wij onze complimenten overbrengen aan de professionaliteit van alle clubs die het onderste uit de kan hebben gehaald om de wedstrijden corona-proof te organiseren. Hulde aan de vrijwilligers die hieraan een grote bijdrage leveren. We beseffen ons terdege dat het zonder hen niet mogelijk zou zijn geweest om te voldoen en te blijven voldoen aan alle protocollen en richtlijnen.

Toch hebben ons helaas ook alarmerende signalen bereikt. Ondanks al het werk dat is verricht om de accommodaties te laten voldoen aan de richtlijnen, zagen wij meerdere keren via social media voorbij komen dat spelers en teams de coronaregels volledig aan hun laars lappen.

Feestvierende spelers in kleedkamer, publiek dat om de nek hangt van scorende spelers en kantines / terrassen waarbij de basisregel van 1,5 meter afstand niet in acht worden genomen.

Wij weten dat dit ook gebeurt bij wedstrijden in de lagere regionen van de competitiepiramide maar besef, dat wedstrijden van de 2e/3e divisie nu eenmaal meer in de picture staan dan andere wedstrijden.

Daarnaast helpt het niet richting Rijksoverheid om te komen tot versoepeling van regels; sterker nog, als dit soort praktijken voortzetten moet er echt worden gevreesd voor nog stringentere maatregelen of erger, een verbod op wedstrijden. Dit zou dramatisch zijn voor het amateurvoetbal en jullie verenigingen in het bijzonder.

Mede namens het bestuur van de CVTD doen wij een dringend beroep op jullie om ‘alles uit de kast’ te halen om de voorbeeldfunctie van het amateurvoetbal in Nederland op te pakken en te laten zien dat wij het in de top van het amateurvoetbal prima voor elkaar hebben. Dat gaat ons echt helpen.

Met vriendelijke groet,
Koninklijke Nederlands Voetbalbond
Coöperatieve Vereniging Tweede Derde divisie

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26