Dennis Koorn en assistent Edwin Vink.
Dennis Koorn en assistent Edwin Vink. @tedXmedia

Van Gent Finaleweken: VV Veenendaal eindigt na discussie met arbiter met negen man en verliest ruim: ‘Hier moeten de jongens van leren’

Voetbal Finaleweken

VEENENDAAL Voor het eerst sinds 10 februari heeft VV Veenendaal weer verloren. De ploeg van trainer Dennis Koorn speelde thuis tegen Odijk lange tijd met negen man nadat Patrick Paschedag en Bart Keuken hun tweede gele kaart kregen wegens opmerkingen naar de scheidsrechter. Dat resulteerde in een pak slaag: 0-6. Keeper Max Kok keerde na veertien maanden hevig blessureleed terug op de bank, maar kreeg direct rood wegens een vermeend scheldwoord richting de leidsman.

door Rick Praamstra

Veenendaal begon nog met veel vertrouwen aan het duel tegen nummer drie Odijk. Koorn zette zijn ploeg nog op scherp voorafgaand aan het duel. ,,Ik heb een stukje Feyenoord-Ajax laten zien om aan te geven dat we fel moesten gaan starten. Worden we een ‘Feyenoord’ of worden we een ‘Ajax’. Ik wilde dat ze meegingen met de strijd van Odijk, dat we net als vorige week tegen Zeist volle bak gingen en ons leeg gingen spelen. Nou dat hebben we één minuut volgehouden.”

Veenendaal wordt afgetroefd door Odijk en de gasten krijgen na vijf minuten een penalty. In de ogen van Koorn terecht, want een Odijker wordt neergehaald. Maar de scheids gaf deze wegens vermeend hands en daar was volgens Koorn geen sprake van.

VEENENDAAL ZIET ROOD

Gele kaarten vallen na protesten bij de penalty en als de 0-2 niet veel later valt als Veenendaal een overtreding claimt, krijgt Koorn geel. ,,Ik zei niets, maar een staflid riep wat. Volgens de scheidsrechter was ik verantwoordelijk voor mijn staf. Mij wordt dus door mijn staf een kaart aangenaaid. Daar ben ik niet blij mee.”

Als er even later weer onmin is over besluiten van de arbiter, vallen de eerste rode kaarten. Keeper Max Kok scheldt de scheidsrechter uit volgens de arbiter en krijgt direct rood. 

Een zwaar onterechte beslissing vindt Koorn. ,,Max zei niets. De arbiter vertelde me dat hij zijn lippen zag bewegen en ‘klootzak’ zei. ‘Is dat voldoende bewijs om hem rood te geven’ vroeg ik de scheids. Hij had net zo goed kauwgom kunnen kauwen. Die jongen is veertien maanden geblesseerd geweest na twee hernia’s, dan is het logisch dat de jongens verhaal gaan halen. Patrick Paschedag krijgt daar twee keer geel en Bart Keuken zijn tweede gele kaart. De scheids zei dat hij speeksel in zijn gezicht kreeg van Patrick omdat hij met consumptie zou praten. Dat is echt onzin.”

HARDE LES

Na de dubbele rode kaart strijdt Veenendaal nog, maar het is een oneerlijke strijd en uiteindelijk verlaat Veenendaal met een 0-6-nederlaag het veld. Koorn spreekt van een harde les. ,,Hier moeten de jongens echt beter mee omgaan en van leren. De hele wedstrijd is om zeep geholpen door een slechte start en omdat wij ons verliezen in discussies met de scheidsrechter.”

advertentie
advertentie
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 3 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 5 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase gisteren
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' gisteren
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 28 apr, 18:03
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55