Sofiane Aharchi is volgend seizoen de nieuwe coach van ZVC Veenendaal
Sofiane Aharchi is volgend seizoen de nieuwe coach van ZVC Veenendaal ZVC Veenendaal

Sofiane Aharchi nieuwe coach ZVC Veenendaal: ‘Mijn verwachting is een hele mooie samenwerking met een hele mooie organisatie’

Voetbal

VEENENDAAL Eredivisionist ZVC Veenendaal heeft Sofiane Aharchi aangesteld als nieuwe trainer voor het aankomende seizoen. Hij volgt bij de zaalvoetballers uit Veenendaal Hicham Saidi op, die in een eerder stadium al had laten weten een stapje terug te zullen doen. Met Sofiane Aharchi haalt ZVC zowel een ervaren speler als coach in huis. ,,Ik ben begonnen bij De Graafschap. Daar ben ik mijn hele jeugd tot het belofte elftal actief geweest. Daarna ben ik op jonge leeftijd de zaalvoetbalwereld ingerold. Gelijk op het hoogste niveau”, geeft Aharchi aan.

door Roberto Cancian

Als speler heeft Sofiane Aharchi jarenlang in de eredivisie gespeeld. ,,Ik ben altijd actief geweest in de eredivisie. Daar heb ik in vijftien jaar bekerfinales, play-offs en finales gespeeld. Ook heb ik in het Nederlandse team gespeeld.” 

WARMTE EN VOLLE TRIBUNES

Na zijn actieve carrière is hij verder gegaan als coach. ,,Het eerste jaar ben ik actief geweest als coach van het damesteam van FC Gelre dat uitkwam in de eredivisie. Daarna vier jaar als coach bij SC Olympic, waar ik nu actief mee ben in de eerste divisie landelijk. Mijn verwachting is een hele mooie samenwerking met een hele mooie organisatie aan te gaan, met als kers op de taart een prachtige volle tribune in Veenendaal. Daar doe je het uiteindelijk voor. De reden dat mijn keuze op ZVC Veenendaal is gevallen, is 100 procent de warmte die ik vanuit de club heb gekregen. De organisatie is op en top geregeld en de volle tribunes, dat zijn dingen waar ik van houd en waar ik mijn passie uit kan halen. Als voetballer hield ik al van de volle tribunes. Ik kreeg daar alleen maar meer kracht van en nu ik dit als coach mag meemaken, is het daarom een mooie kans.” 

VERTROUWEN

Sofiane Aharchi houdt er rekening mee dat ZVC een stapje terug moet doen, maar wat hem betreft duurt dat dan niet te lang. ,,Mijn doel als coach is volle bak voor die promotie gaan, mocht ZVC straks degraderen. Wanneer we niet degraderen, dan gaan we voor een jaar in de eredivisie waarin we niet tegen degradatie hoeven te voetballen. Dit kunnen we natuurlijk alleen doen met de op en top organisatie, de juiste staf en de spelers. Daar heb ik het volste vertrouwen in.” 

NIEUWE TEAMMANAGER

Naast een nieuwe coach, komt er ook een nieuwe teammanager: de 33-jarige Nabil Issmaili uit Arnhem. ,,De afgelopen drie jaar ben ik als teammanager betrokken geweest bij het eerste team van SC Olympic in Westervoort. Ik ben trots dat ik volgend seizoen de overstap maak naar ZVC Veenendaal. Een hele mooie club met een prachtig publiek wat zwaar gewogen heeft in mijn keuze voor ZVC Veenendaal. Als technische staf gaan we ons inzetten en zullen we er hard voor moeten werken om met ZVC Veenendaal goed voor de dag te komen in de top van het Nederlandse zaalvoetbal. Ik kan niet wachten om te beginnen en kan vooral niet wachten om het voortreffelijke publiek te leren kennen.”

AFSCHEID

Het goede nieuws voor ZVC is dat coach Hicham Saidi behouden blijft voor de vereniging. ,,Ik ga in samenwerking met het bestuur, mij meer bezighouden met de grote lijnen en ZVC Veenendaal 1 in goede handen achterlaten. In overleg met de nieuwe trainer kijken we als ZVC uiteraard naar versterkingen voor komend seizoen”, geeft Saidi aan. 

ZVC neemt afscheid van spelers Bilal Tmim (FC Bordeauxboys) en Nassim el Ablak (ZVV Haantje). ,,Deze spelers hebben ervoor gekozen om een ander avontuur aan te gaan. ZVC wil de spelers bedanken voor hun jarenlange inzet en prestaties. ZVC is deze spelers enorm dankbaar voor hun bijdrage aan de afgelopen schitterende seizoenen”, geeft Hicham Saidi aan.

Hicham Saidi (rechts) met zijn opvolger bij ZVC
Nabil Issmaili is volgend seizoen teammanager van ZVC
advertentie
advertentie
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 2 uur geleden
ZVC Veenendaal verliest in de slotfase bij ZVV Ede
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal buigt in slotfase in streekderby; 'Wij hebben onszelf wederom niet weten te belonen' 2 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 23 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies gisteren
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal gisteren
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding gisteren