Afbeelding
Rinus van Denderen

Hicham Saidi stopt als hoofdtrainer bij eredivisionist ZVC Veenendaal: ‘Ik wil wel bij de vereniging betrokken blijven’

Voetbal

VEENENDAAL Zaalvoetbalvereniging ZVC Veenendaal zal op zoek moeten naar een nieuwe trainer/coach nu Hicham Saidi heeft aangegeven na het lopende seizoen een stapje terug te doen. ,,In de winterstop heeft er een evaluatie plaatsgevonden en toen heb ik het kenbaar gemaakt aan het bestuur”, geeft de 36-jarige Saidi aan.

door Roberto Cancian

Vanaf de oprichting in 2014 is hij al bij ZVC Veenendaal betrokken. ,,Eerst als speler-coach en daarna als hoofdcoach. Mijn besluit om een stapje terug te doen is tweeledig. Enerzijds de intensiteit en de tijd die erbij komt kijken. Dat is gigantisch, zeker wanneer je het goed wilt doen. Ik ben iemand die er altijd 100 procent voor wil gaan, daar verplicht ik mezelf ook toe. Daarnaast is het misschien ook wel goed dat er een nieuw gezicht voor de groep komt. Ik moet mijn houdbaarheidsdatum in de gaten houden.” 

BIJ CLUB BETROKKEN BLIJVEN

Ruim twee jaar terug had Saidi ook de gedachte om een stapje terug te doen. Na een aantal gesprekken met het bestuur besloot hij toch aan te blijven. Nu is het besluit definitief. ,,Je bent altijd op zoek naar het juiste moment. Wat ik wel weet, is dat ik bij de club betrokken wil blijven. In welke rol dat zal zijn, als verlengstuk, schakel of in de technische commissie, dat moet de toekomst uitwijzen.”

Saidi, die in oktober voor de derde keer vader is geworden, is ook werkzaam als docent op Het Perron in Veenendaal. ,,Het is druk genoeg en voor nu een goede keuze. Maar het seizoen is natuurlijk nog niet voorbij. De doelstelling is nog steeds om het eredivisieschap veilig te stellen. Daarnaast ben ik ook betrokken in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.”

NEE TEGEN ANDERE CLUBS

Hicham Saidi gaat er niet vanuit dat hij bij een andere club aan de slag gaat. ,,Ik heb mijn UEFA Futsal B-opleiding gehaald, de hoogste opleiding vanuit de KNVB voor het zaalvoetbal en ben door verenigingen ook al benaderd. Daarop heb ik nee gezegd. Ik verwacht niet elders aan de slag te gaan of er moet iets geks voorbijkomen als een topclub in Nederland of een project dat wordt opgestart. Daar ben ik nu echter niet mee bezig. Wat wel mooi is dat een aantal jongens heeft aangegeven, dat wanneer die topclub komt, ze mij zelf daarheen brengen.” 

ECHT IETS NEERGEZET

Het zorgt allemaal voor een dubbel gevoel bij de bevlogen voetbaltrainer. ,,We zijn tien jaar terug in de derde divisie begonnen en spelen inmiddels voor volle zalen in de eredivisie. We hebben echt wel iets neergezet in de Veenendaalse gemeenschap, wat betreft niveau, sfeer, uniformiteit en het samenbrengen van mensen.”

AARDIGE ROLLERCOASTER

,,Wanneer ik terugkijk op de afgelopen jaren dan is het een aardige rollercoaster geweest waar we iets moois hebben neergezet. De vrijdagavond is echt een avond zaalvoetbal geworden. Ik hoor ook van mensen wanneer we niet spelen, ze het zaalvoetbal missen.” 

Saidi kijkt graag vooruit. ,,We willen ons handhaven en ik hoop van harte dat we over tien of vijftien jaar nog steeds kunnen genieten van zaalvoetbal op hoog niveau in Veenendaal. Duurzaamheid is de visie, daar wil ik ook graag voor blijven zorgen bij ZVC.” 

DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

Hicham Saidi is niet bang dat het veel zal uitmaken voor de selectie. ,,Misschien opent het juist wel deuren voor anderen. Daarbij staat er een realistische organisatie met veel vrijwilligers. We moeten vooral denken in mogelijkheden. Ik weet dat er ongekend veel komt kijken bij alles rondom het voetbal maar het levert nog steeds veel op.” 

Komende vrijdag ontvangt ZVC Veenendaal in de eredivisie, in een heuse streekderby, ZVV Ede. Het duel begint om 21.00 uur in Sporthal West. De eerste ontmoeting eerder deze competitie eindigde in 2-2.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03