Dennis Koorn (links)
Dennis Koorn (links) @tedXmedia

VV Veenendaal ‘wil te graag’ en maakt slechte beurt in strijd om tweede periode: ‘Het team loopt zichzelf voorbij’

Voetbal

VEENENDAAL VV Veenendaal heeft naast de kans gegrepen om aan kop te komen in de stand voor de tweede periodetitel. Laagvlieger de Posthoorn is in Amersfoort met 2-0 te sterk. Volgens trainer Dennis Koorn wilde zijn ploeg ‘te graag’ en ging dat ten koste van de spelkwaliteit.

door Rick Praamstra

Veenendaal verloor sinds 18 november niet meer, toen Odijk in eigen huis de vierdeklasser met 2-0 versloeg. Sinds dat duel werd er vijf keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld. De goede reeks zorgde ervoor dat Veenendaal op koers zat voor de tweede periodetitel. Maar door de gevoelige nederlaag in Amersfoort, is deze onzeker geworden.

De nederlaag komt hard aan bij de ploeg, zegt Koorn. ,,Ja, 2-0 verliezen is natuurlijk een tegenvaller. We hadden een goede uitgangspositie voor de tweede periode. We verliezen weer na zes wedstrijden, dat is lang geleden. Dat doet pijn en is vervelend. Maar de nederlaag is volledig terecht. Ik denk dat de jongens te graag wilden. De wil is er wel, maar het team loopt zichzelf een beetje voorbij daardoor en dat gaat ten koste van de zuiverheid.”

GEEN RAAD MEE

Vlak voor rust komt de Posthoorn op 1-0 via een van richting veranderd schot. De Amersfoorters leunen daarna achterover en loeren op de counter. Veenendaal weet daar geen raad mee en creëert amper kansen. ,,Het was zoeken, zoeken, zoeken bij ons. We maakten de verkeerde keuzes.” In de slotfase komt nog de 2-0 op het scorebord.

Op 24 februari wacht in eigen huis Bunnik. Die ploeg is momenteel koploper in de tweede periode, dus winst is de enige optie om nog kans te houden op de periodetitel. ,,We moeten ervoor zorgen dat ons voetbal verbetert, anders is er geen ambitie meer voor dit seizoen.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03