Coach Hicham Saidi zag dat zijn ploeg de voorsprong niet kon vasthouden
Coach Hicham Saidi zag dat zijn ploeg de voorsprong niet kon vasthouden Rinus van Denderen

Tweede helft breekt zaalvoetballers ZVC Veenendaal op: ‘Na goede eerste helft, een herhaling van zetten’

Voetbal

VEENENDAAL In Sporthal West hebben de zaalvoetballers van eredivisionist ZVC Veenendaal een 2-5 nederlaag geleden tegen Be ’79 uit Berkel-Enschot. Halverwege leidde de ploeg van coach Hicham Saidi nog met 2-1. 

door Roberto Cancian

,,We hebben onze beste eerste helft van het seizoen gespeeld. In de tweede helft weten we het niet vol te houden. Een herhaling van zetten aangezien we daar vaker last van hebben in onze wedstrijden”, zei Saidi direct na het duel. Na een vroeg eigen doelpunt van Bilal Hakkam zorgde Mourad Marbouh tien minuten later voor nieuw evenwicht in de wedstrijd. Direct daarna zorgde Bilal Tmim voor de 2-1 voorsprong.

‘ALLES OF NIETS’

,,In de tweede helft kwamen we snel op een 2-3 achterstand waarna Be ’79 uitliep naar 2-5. Geen schande tegen die ploeg, ook omdat zij onlangs nog drie goede spelers hebben toegevoegd aan de selectie. Daarbij een Turks international en een goede speler uit België. We hebben in de slotfase van het duel alles of niets gespeeld en ook best wat kansen gecreëerd. Het zorgde echter niet voor een verandering in de score. In de tweede helft kwamen we te kort, het tempo had hoger gemoeten. Het komt te vaak voor dat we het in de tweede helft nog weggeven”, baalde Saidi. 

KNOP OM

De teleurstelling in het Veenendaalse kamp was groot. ,,We gaan het analyseren, daarna moet de knop om en de focus op het duel van vrijdag.” Dan wacht ZVC Veenendaal de streekderby in eigen hal tegen ZVV Ede. ,,We blijven positief en hebben nog veel wedstrijden om onderin weg te komen. Laten we er vrijdag maar een feest van maken, maar dan wel graag met winst”, keek Saidi al vooruit.

ZVC Veenendaal ontvangt aankomende vrijdag ZVV Ede
advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 15 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03