Afbeelding
ATP Tour

Van de Zandschulp bij jubileumeditie ABN AMRO Open in Rotterdam

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp doet in februari mee aan de jubileumeditie van het ABN AMRO Open in Rotterdam. Het toernooi wordt voor de vijftigste keer gehouden. Ook Nederlander Tim van Rijthoven is van de partij. 

Toernooidirecteur Richard Krajicek is er blij mee. ,,Vanaf de allereerste editie, gewonnen door Tom Okker, vinden we het belangrijk om Nederlandse spelers in actie te zien tijdens het ABN AMRO Open. Ons jubileum vormt daar geen uitzondering op. De fans houden ervan om de wereldtop met landgenoten te zien strijden om de winst.”

Van de Zandschulp is momenteel de beste Nederlandse tennisser. Hij staat 35e op de wereldranglijst. Van Rijthoven, die dit jaar doorbrak met de eindzege in het grastoernooi van Rosmalen, is de nummer 115 op de mondiale ranking. Beide tennissers maken deel uit van het Nederlands team dat dinsdag in het Spaanse Málaga aantreedt tegen Australië in de kwartfinales van de Daviscup.

Eerder maakte de organisatie de komst van de Griek Stefanos Tsitsipas bekend, de nummer 4 van de wereldranglijst. De vijftigste editie van het ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 15 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden