Vlnr: Eline Segers, Nynke Bekker, Iris van Kommer, Carla van Kleef
Vlnr: Eline Segers, Nynke Bekker, Iris van Kommer, Carla van Kleef VTC

VTC-dames najaarskampioenen: ‘Door de puntjes op de i te zetten, draaien we straks weer bovenin mee’

Tennis

VEENENDAAL Tijdens de tennisnajaarscompetitie vormden Eline Segers (captain), Nynke Bekker-Veltman, Merel van den Brink, Carmen van den Brink, Iris van Kommer en Carla van Kleef, aangevuld met Vera de Jong en de Claire van Buuren het kampioenenteam.

Door Job Boers

Met een bijzondere aanloop werd er in verschillende samenstellingen gespeeld. Volgens captain Segers staat het plezier en de samenhorigheid centraal in het team. ,,Natuurlijk willen we veel wedstrijden winnen maar we willen het ook gezellig hebben. Deze mix zorgt ervoor dat we samen presteren’’, aldus Segers die het leuk vindt om op landelijk niveau te spelen.

VAN JEUGDCOMMISSIE NAAR TEAMGENOTEN Er is een mooie leeftijd-mix in het team waarbij teamleden Nynke (Bekker-Veltman) en Carla (van Kleef) de gemiddelde leeftijd opkrikken. Volgens Segers is dat deels de kracht van het team. ,,Merel is begin 20 en Nynke en Carla zijn eind 30 / begin 40. Het leuke is dat Nynke vroeger in de jeugdcommissie actief was en daardoor Merel zag opgroeien. Dat hoor je niet zo vaak en juist het leeftijdsverschil zorgt ervoor dat we het onwijs leuk hebben samen. Ja, de gezelligheid in ons team is een belangrijk onderdeel; we spelen ook tegen andere teams waarbij je merkt dat er een andere sfeer hangt’’, vertelt de bij Topsport Gelderland werkende sportmanager.


Carmen van de Brink, Iris van Kommer, Merel van de Brink, Nynke Bekker - VTC

LEVEN OP DE TENNISBAAN Segers werkt met veel plezier op Papendal, nadat ze in het verleden drie jaar bij House of Tennis werkte en in de jeugd 20 uur per week op de tennisbaan stond. Haar leven in de sport geeft haar veel energie, al is het ook wel eens anders geweest voor de sportieve captain. ,,Een paar jaar geleden had ik uit het niets zoveel pijn dat ik niet meer kon lopen. De doktoren ontdekten de oorzaak niet, dat was natuurlijk erg frustrerend. Het heeft lang geduurd voordat ik weer kon tennissen. Nadat ik ongeveer een jaar niets kon doen, was ik zo blij dat ik weer een bal kon slaan’’, vertelt Segers met een grote glimlach op haar gezicht.

Segers geniet er met volle teugen van om op hoog niveau te tennissen en benut die mogelijkheid volop. ,,Als je gezond bent dan besef je niet wat voor luxe dat is. Nu ik weer gezond en topfit ben, geniet ik extra van alles en dat ik weer kan doen wat ik heel graag doe, dat is het belangrijkste’’, aldus de tenniskampioene met speelsterkte vier. ,,Ik heb de ambitie om op speelsterkte drie te komen. Met het team trainen we één keer per week samen en ik heb nog twee trainingsmomenten extra per week.’’

SENANG VOELEN IN DE HOOFDKLASSE Met een tweede plek in de voorjaar hoofdklasse en winst in de afgelopen najaarscompetitie benoemt Segers het seizoen als voorspoedig. ,,Het was ons doel om te handhaven maar het ging zo goed dat we ver bovenaan stonden en met één speeldag minder al najaarskampioen werden. We speelden tegen veel onwijs fanatieke teams. Wij willen ook winnen maar niet ten koste van alles. Het plezier zorgt voor succes’’, geeft Segers, die verwacht dat het hoofdklasse voorjaarsniveau hoger zal liggen dan in het najaar, aan.

PUNTJES OP DE I De motivatie voor de VTC-kampioenen om in de Eredivisievoorjaarscompetitie te spelen is gegroeid. In het verleden lag die behoefte niet bij alle teamleden. ,,Het is voor ons passen en meten door blessures, de sport-privébalans én de motivatie. Daarnaast spelen we in de competitie ook tegen individuele spelers met een hogere speelsterkte. De weerstand is aanzienlijk en we willen juist slimmer trainen. Door juist de puntjes op de i te zetten, kunnen we straks weer bovenin meedraaien’’, aldus de 24-jarige die de breedte van het team benadrukt. ,,We hebben veel blessures gekend en ik hoop dat alle dames straks weer fit zijn. Daarnaast zijn de singles van de tegenstanders, vaak een stuk beter. Bij ons is het team complementair aan elkaar waardoor we hele mooie wedstrijden spelen en dat gaan we in het voorjaar weer laten zien’’, sluit Segers af. 

De overige VTC-winnaars van de najaarskampioenen zijn hier te vinden.

Carmen van de Brink, Iris van Kommer, Merel van de Brink, Nynke Bakker
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp doet mee aan NK tennis 20 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 4 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 18 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 19 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 21 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden