De organisatiecommissie van de Open Veense tenniskampioenschappen heeft zin in het toernooi.
De organisatiecommissie van de Open Veense tenniskampioenschappen heeft zin in het toernooi. Job Boers

Open Veense tenniskampioenschappen terug van weggeweest: ‘Iedereen heeft er zin in, het gaat een feest worden’

Tennis

VEENENDAAL Dit jaar hebben de drie Veenendaalse tennisverenigingen met een mooie onderlinge samenwerking ervoor gezorgd dat de Open Veense kampioenschappen weer terug zijn. De laatste editie was in 2019 en wat dit toernooi uniek maakt is dat de wedstrijden verspreid worden over de drie tennisverenigingen. Hierdoor is het mogelijk dat de deelnemers zowel op kunstgras als op gravel spelen. 

door Job Boers

Van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 30 oktober wordt er bij TV West gespeeld. Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november wordt het toernooi vervolgd bij TPV Spitsbergen en de afsluiting zal vanaf donderdag 3 november plaats vinden bij VTC. 

VERBINDING CENTRAAL Elke vereniging telt twee commissieleden en het volledige inschrijfgeld wordt gedoneerd aan het goede doel Stichting BO viert FEEST. Annelies Ordelman van Spitsbergen kijkt naar het toernooi uit en ziet dat de samenwerking tussen de drie verenigingen erg prettig is. ,,Er is veel betrokkenheid vanuit de verenigingen waardoor je de verbinding echt voelt. Dat is ook de insteek van het toernooi. Samen met de andere commissieleden hebben we iets moois neergezet en alle neuzen staan dezelfde kant op. Het gaat een feest worden voor de deelnemende spelers’’, aldus Annelies die zelf twee keer per week tennist.

Naast het sportieve is het sociale aspect tijdens het toernooi ook van belang. De Veense gemoedelijkheid tussen de verenigingsleden zullen we terugzien

Marian van Ravenswaaij en Anita van den Berg (VTC) zijn het ermee eens en vullen Annelies aan. ,,Daarnaast vinden we het erg leuk dat er wedstrijden kunnen zijn tussen de deelnemers van de verschillende Veense clubs. Ja, dat kan je wel mooie derby’s noemen. Naast het sportieve is het sociale aspect tijdens het toernooi ook van belang. De Veense gemoedelijkheid tussen de verenigingsleden zullen we terugzien’’, vertellen de VTC-leden die beiden al ruim 18 jaar aan de vereniging verbonden zijn. 

KNLTB TOERNOOI Aangezien TVVW sinds kort is aangesloten bij de KNLTB, is de Open Veense dit jaar voor het eerst een officieel en erkend KNLTB-toernooi. Wim van Ravenswaaij, sinds 1990 verbonden aan de vereniging, is er dan ook erg verheugd over. ,,Ik vind het heel erg leuk dat het op deze manier nu geregeld is. Gedurende de coronaperiode, had ik al de ambitie om het toernooi weer op de kalender te krijgen. Tijdens de voorjaarscompetitie sprak ik met Marian en Anita en het bleek dat er veel animo was voor een gezamenlijk toernooi. Het toernooi staat voor gezelligheid en er zal een ‘ons kent ons’ sfeer hangen aangezien iedereen elkaar op een bepaalde manier kent’’, aldus Wim van Ravenswaaij die verschillende commissies en bestuursfuncties heeft bekleed bij West.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Bij de Veense tenniskampioenschappen worden alleen dubbelpartijen gespeeld. - TPV Spitsbergen

MOOI PROGRAMMA Er doen meer dan 200 deelnemers mee aan het toernooi, waar alleen dubbel partijen worden gespeeld. Als onderdeel van de Veense kampioenschappen krijgt iedereen de kans om mee te doen met een clinic van de twee Nederlandse tennistoppers Paul Haarhuis en Thiemo de Bakker. Deze clinic, gesponsord door Terlouw Jaguar Land Rover en Fruitbewust zal plaatsvinden bij VTC op vrijdagavond 4 november vanaf 18.00 uur.

De VTC-organisatoren Marian van Ravenswaaij en Anita van den Berg zien de clinic als de spreekwoordelijke kers op de taart. ,,Allereerst kijken we er naar uit dat er een mooi en vol tennisprogramma is waarbij we natuurlijk hopen op lekker herfstweer waardoor we leuke wedstrijden kunnen zien. Daarnaast zal de clinic voor meer beleving zorgen richting het finaleweekend toe. Uiteindelijk willen we ervoor zorgen dat het toernooi op de kaart wordt gezet en dat dit toernooi de start is van een mooie samenwerking voor de komende jaren’’, geven de VTC-commissieleden aan.

Je hoort de mensen op de vereniging er ook al over praten, dat is wat je uiteindelijk wilt

ENTHOUSIASME Spitsbergse Annelies Ordelman beaamt dat het doel is om het toernooi jaarlijks terug te laten keren. ,,De afgelopen jaren was het geen thema bij de verenigingen. Doordat er nu echt werk van gemaakt is, geloof ik er in dat het ook in de toekomst terug gaat komen. Je hoort de mensen op de vereniging er ook al over praten, dat is wat je uiteindelijk wilt’’, geeft de enthousiaste tennisster aan.

Met ongeveer tweeduizend tennissers in Veenendaal, leeft de sport enorm en volgens van Wim van Ravenswaaij (West) komt het enthousiaste toernooigevoel van vroeger weer terug. ,,Het was in het verleden een heel groot succes, ik verwacht dat we de komende jaren nog veel plezier aan het Veense toernooi gaan krijgen.’’

VRIJWILLIGERS Annelies Ordelman is blij dat ze zeven jaar geleden besloot om zich als vrijwilliger in te zetten bij TPV Spitsbergen. ,,Vanaf het moment dat ik bij de club kwam, wilde ik iets bijdragen aan de organisatie. Ik vind het belangrijk dat het gebeurt en daarnaast haal ik erg veel plezier uit. Zonder de inzet van alle vrijwilligers had het Open Veense Kampioenschap nu ook geen doorgang kunnen vinden terwijl ik ervan overtuigd ben dat het onwijs leuk gaat worden. Ja, we kijken er met iedereen naar uit’’, sluit de toernooi-planner af.

De inschrijving voor het toernooi is inmiddels gesloten. Wel kan je je nog opgeven voor de clinic bij VTC op vrijdagavond 4 november via veensekampioenschappen@hotmail.com. Kijk hier voor meer informatie

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden