Afbeelding
TPV Spitsbergen

Clubkampioenen TPV Spitsbergen bekend

Tennis

VEENENDAAL Bij TPV Spitsbergen werden zondag de clubkampioenschappen tennis en padel afgerond. Op de finaledag werd bekend wie zich een jaar lang ‘de beste van Spits’ mogen noemen. Naast een fles wijn, handdoek en een tegoedbon voor bittergarnituur, is de plek op de Wall of Fame van de vereniging toch de ultieme erkenning. En daar werd fanatiek om gestreden.

Bij padel is het gebruikelijk dat de halve finales en de finale op dezelfde dag gespeeld worden. Vandaar dat Rick de Weerd en Jeroen Vos eerst langs Niels Roelofsen en Reinier van der Steen moesten komen om in de finale aan te treden tegen Nieck Lambers en Piet Boers. Nieck en Piet hadden zich in de andere halve finale langs Mark Croes en Joost de Ruiter geknokt in een slopende driesetter. Misschien had dat toch iets teveel energie gekost. De finale werd namelijk een makkelijke prooi voor Jeroen en Rick met een dubbele bagel: 6-0, 6-0.

Er werd ook getennist uiteraard en daar zagen we Krista Witzel in de DE7 finale winnen van Caitlin Strijdhorst. Deze titel werd veroverd zonder setverlies, wat altijd wat extra glans geeft. Bridget de Romph deed hetzelfde en won de DE8 zonder setverlies.

De finale in de HE9 duurde erg lang, want Colin Smith en Michael van der Hoek vochten voor elke game. Na 26 van die games stonden er het meest aan de kant van Michael en zo is hij clubkampioen in de HE9.

In de HE5 finale stonden Dieter van de Scheur en Cas van Haaren tegenover elkaar. Cas, in zijn eerdere drie wedstrijden deze week slechts twee games verloren, moest er heel hard voor werken tegen Dieter. Hij won de eerste set, maar de tweede werd door Dieter gewonnen, zodat de finale ook een echt finalewaardige derde set kreeg. Deze ging met 6-4 naar Cas, die zo clubkampioen werd in de HE5.

Dan weer terug naar de padelbaan. Daar stond Jeroen Vos ook in de HD6 finale. Samen met Sander Gijtenbeek probeerde hij te winnen van Edwin Veer en Bart Drost. Probeerde, maar slaagde niet. Edwin en Bart gingen er vandoor met de winst (7-5 6-2). Bart had eerder op de dag ook al de GD7 gewonnen naast Stephanie Muller.

In de finale van de HD4/5 konden Martijn Kabbes en Sander Gijtenbeek niet hun topniveau van afgelopen vrijdag halen en kwamen zo tekort tegen topfavorieten Kjell van Asselt en Wouter Beeldman die samen naar de 6-2 6-3 overwinning liepen. 

De finale in de HD1/2/3 bij het padel werd een prachtige wedstrijd. Michel Roelofs en Arjen van Ojik waren in drie sets net wat te sterk voor Timo Valk en Arjen van Ojik. 2-6 6-4 7-5. 

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

Bron: TPV Spitsbergen

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 5 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55