Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp verliest in Winston-Salem

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is er op het ATP-toernooi van Winston-Salem niet in geslaagd de finale te halen. De nummer 23 van de wereld verloor in de halve eindstrijd in twee sets van de Fransman Adrian Mannarino met 6-0 6-4.

Van de Zandschulp moest vier keer zijn servicebeurt inleveren. Hij sloeg drie aces en vijf dubbele fouten. Mannarino kwam op service nauwelijks in de problemen.

Het toernooi van Winston-Salem geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint maandag. De beste Nederlandse tennisser is in de eerste ronde gekoppeld aan Tomas Machac.

De nummer 126 van de wereldranglijst uit Tsjechië plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor de eerste ronde. Van de Zandschulp, als 21e geplaatst, en Machac spelen maandag de derde partij op baan 8.

,,We speelden in moeilijke omstandigheden en op een trage baan”, reageerde Van de Zandschulp na zijn nederlaag tegen Mannarino. ,,Dat was niet in mijn voordeel. Ik begon niet goed, maar kwam er later wel iets beter in. Mijn doel was om hier een paar wedstrijden te spelen en vertrouwen te krijgen in de aanloop naar de US Open. Dat is gelukt. Vorig jaar begon ik als qualifier aan de US Open. Nu ben ik geplaatst en open ik tegen een qualifier. Dat is een nieuwe situatie.”

Van de Zandschulp bereikte vorig jaar de kwartfinales van de US Open en verloor toen van Daniil Medvedev, de huidige nummer 1 van de wereld uit Rusland.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45