Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp verliest in Winston-Salem

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Tennisser Botic van de Zandschulp is er op het ATP-toernooi van Winston-Salem niet in geslaagd de finale te halen. De nummer 23 van de wereld verloor in de halve eindstrijd in twee sets van de Fransman Adrian Mannarino met 6-0 6-4.

Van de Zandschulp moest vier keer zijn servicebeurt inleveren. Hij sloeg drie aces en vijf dubbele fouten. Mannarino kwam op service nauwelijks in de problemen.

Het toernooi van Winston-Salem geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint maandag. De beste Nederlandse tennisser is in de eerste ronde gekoppeld aan Tomas Machac.

De nummer 126 van de wereldranglijst uit Tsjechië plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor de eerste ronde. Van de Zandschulp, als 21e geplaatst, en Machac spelen maandag de derde partij op baan 8.

,,We speelden in moeilijke omstandigheden en op een trage baan”, reageerde Van de Zandschulp na zijn nederlaag tegen Mannarino. ,,Dat was niet in mijn voordeel. Ik begon niet goed, maar kwam er later wel iets beter in. Mijn doel was om hier een paar wedstrijden te spelen en vertrouwen te krijgen in de aanloop naar de US Open. Dat is gelukt. Vorig jaar begon ik als qualifier aan de US Open. Nu ben ik geplaatst en open ik tegen een qualifier. Dat is een nieuwe situatie.”

Van de Zandschulp bereikte vorig jaar de kwartfinales van de US Open en verloor toen van Daniil Medvedev, de huidige nummer 1 van de wereld uit Rusland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 15 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02