Foto uit archief.
Foto uit archief. Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp via twee tiebreaks naar halve finale

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is op het ATP-toernooi van Winston-Salem doorgedrongen tot de halve finales. De Veenendaalse nummer 23 van de wereld versloeg in iets meer dan twee uur de Fransman Benjamin Bonzi in twee tiebreaks: 7-6 (6) 7-6 (1).

In de hele partij vonden slechts twee servicebreaks plaats. De eerste set verliep zonder breaks, in de tweede set nam Bonzi - de mondiale nummer 50 - een 3-1-voorsprong. In de tiebreak van de tweede set benutte de Nederlander zijn eerste wedstrijdpunt met een sterke service. ,,Ik speelde een ongelooflijk sterke tiebreak”, zei Van de Zandschulp over de slotfase van het duel. ,,We serveerden beiden goed en het niveau lag hoog.”

In de halve finale krijgt de 26-jarige Nederlander, die vijftien aces sloeg, opnieuw een Fransman tegenover zich: Adrian Mannarino, die zijn Frans-Amerikaanse tegenstander Maxime Cressy versloeg met 6-4 7-6 (3). De andere halve eindstrijd gaat tussen de Zwitser Marc-Andrea Huesler en Laslo Djere uit Servië.

ACHTBAAN Van de Zandschulp is nog twee zeges verwijderd van zijn eerste ATP-titel. Bij winst van het toernooi in Winston-Salem betreedt hij de mondiale top 20. ,,Dit seizoen is een soort achtbaan met zo’n grote sprong op de wereldranglijst en zoveel verschillende toernooien”, zei Van de Zandschulp. ,,Op veel plekken is het mijn eerste keer, zo ook hier in Winston-Salem. Maar voorlopig heb ik het naar mijn zin hier.”

US OPEN Het toernooi van Winston-Salem geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint maandag. Van de Zandschulp komt meteen op de eerste dag al in actie in New York, hij is in de eerste ronde gekoppeld aan een qualifier. De 26-jarige Van de Zandschulp krijgt zodoende weinig rust na het toernooi van Winston-Salem, waar hij in de nacht van vrijdag op zaterdag in de halve finales uitkomt. Mogelijk speelt hij dit weekend ook nog de finale in de stad op zo’n 900 kilometer van New York. Die staat op zaterdag gepland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 2 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 4 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren