Foto uit archief.
Foto uit archief. Botic van de Zandschulp (instagram)

Van de Zandschulp via twee tiebreaks naar halve finale

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp is op het ATP-toernooi van Winston-Salem doorgedrongen tot de halve finales. De Veenendaalse nummer 23 van de wereld versloeg in iets meer dan twee uur de Fransman Benjamin Bonzi in twee tiebreaks: 7-6 (6) 7-6 (1).

In de hele partij vonden slechts twee servicebreaks plaats. De eerste set verliep zonder breaks, in de tweede set nam Bonzi - de mondiale nummer 50 - een 3-1-voorsprong. In de tiebreak van de tweede set benutte de Nederlander zijn eerste wedstrijdpunt met een sterke service. ,,Ik speelde een ongelooflijk sterke tiebreak”, zei Van de Zandschulp over de slotfase van het duel. ,,We serveerden beiden goed en het niveau lag hoog.”

In de halve finale krijgt de 26-jarige Nederlander, die vijftien aces sloeg, opnieuw een Fransman tegenover zich: Adrian Mannarino, die zijn Frans-Amerikaanse tegenstander Maxime Cressy versloeg met 6-4 7-6 (3). De andere halve eindstrijd gaat tussen de Zwitser Marc-Andrea Huesler en Laslo Djere uit Servië.

ACHTBAAN Van de Zandschulp is nog twee zeges verwijderd van zijn eerste ATP-titel. Bij winst van het toernooi in Winston-Salem betreedt hij de mondiale top 20. ,,Dit seizoen is een soort achtbaan met zo’n grote sprong op de wereldranglijst en zoveel verschillende toernooien”, zei Van de Zandschulp. ,,Op veel plekken is het mijn eerste keer, zo ook hier in Winston-Salem. Maar voorlopig heb ik het naar mijn zin hier.”

US OPEN Het toernooi van Winston-Salem geldt als laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint maandag. Van de Zandschulp komt meteen op de eerste dag al in actie in New York, hij is in de eerste ronde gekoppeld aan een qualifier. De 26-jarige Van de Zandschulp krijgt zodoende weinig rust na het toernooi van Winston-Salem, waar hij in de nacht van vrijdag op zaterdag in de halve finales uitkomt. Mogelijk speelt hij dit weekend ook nog de finale in de stad op zo’n 900 kilometer van New York. Die staat op zaterdag gepland.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 14 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 19 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22