Foto uit archief.
Foto uit archief. Epa/Tolga Akmen

Van de Zandschulp naar derde ronde in Washington

Tennis

VEENENDAAL Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de derde ronde van het ATP-toernooi in Washington bereikt. De Veenendaler klopte afgelopen nacht (Nederlandse tijd) de Kroaat Borna Gojo in drie sets: 7-6, 6-7, 6-4.

Het was een pittige kluif voor de Nederlandse nummer 26 van de wereldranglijst, pas na ruim drie uur tennissen had Van de Zandschulp de klus geklaard tegen Gojo (198). De eerste set werden beide spelers één keer gebroken en moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin had de Veenendaler een ruime voorsprong die hij nog weggaf, maar uiteindelijk trok hij toch aan het langste eind (8-6).

In de tweede set waren geen breaks te zien, al was Van de Zandschulp wel een keer dichtbij. Op een 6-5 kreeg hij een breakpunt op de service van Gojo dat daarmee direct ook een matchpoint was. Die werd door de Kroaat onschadelijk gemaakt en in de daaropvolgende tiebreak trok Gojo de set naar zich toe: 5-7.

Het derde bedrijf ging aanvankelijk op service. Van de Zandschulp had tot twee keer toe wel een breakkans, maar benutte die niet. Tot de negende game. Toen was het wel raak voor de Veenendaler die daarna de wedstrijd uit serveerde: 6-4.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 8 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00