Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. VTC

Eerste teams VTC winnen allebei met 5-1

Tennis

VEENENDAAL De tennisvrouwen van VTC hebben in de topklasse ook hun vierde wedstrijd gewonnen. Zaterdag werd Rapiditas met 5-1 geklopt. Ook het eerste herenteam won met die cijfers, zondag werd Venlo met 5-1 naar huis gestuurd.

De VTC-vrouwen begonnen met een zwaar bevochten overwinning van Myrthe Mooi (7-6 in de derde set). Vervolgens had Lonneke Hovestad een walkover en won Vera de Jong met 6-0, 6-0. Omdat ook Roswitha Lammers haar partij won had VTC na de enkelspelen een 4-0 voorsprong te pakken. Vera de Jong/Roswitha Lammers moeten vervolgens in hun dubbelpartij in drie sets buigen voor de tegenstander, maar de laatste partij werd door Jacky Steehouwer/Sandra Scholtus weer in Veens voordeel beslist.

Bij de mannen was eenzelfde scoreverloop te zien. Sem Middelhoven, Stijn Janssen en Gertjan Drost wonnen hun enkelspelen redelijk eenvoudig en Freek van Holst deed datzelfde, al moest zijn tegenstander opgeven bij 3-1 in de tweede set. Het eerste dubbelspel werd vervolgens in drie sets verloren maar Gertjan Drost en Freek van Holst pakten de laatste partij weer waardoor VTC met 5-1 won. De Veenendalers staan tweede in de tweede klasse, één punt achter ELTV 2 en één punt voor Avanti’55.

Het herenteam van VTC op zaterdag ging met 1-5 onderuit tegen ETC uit Ede, het enige punt kwam op naam van Stefan Holdinga. Ook het gemengd team op zaterdag verloor, met 2-3 van NVLTB 3. Het gemengd dubbelteam pakte wel de winst, uit bij De Ridderweide werd het 1-3 voor de Veenendalers. 

Het zondag damesteam tenslotte speelde met 3-3 gelijk tegen Te Werve, het betekende de eerste wedstrijd waarin niet gewonnen werd. Dat het nog een gelijkspel werd was overigens knap te noemen. VTC keek na nederlagen van Nireille de Bakker, Chiara de Bakker en Claire van Buuren tegen een 0-3 achterstand aan. Door winstpartijen van Algo Kroodsma, Nireille de Bakker/Claire van Buuren en Chiara de Bakker/Algo Kroodsma werd het echter alsnog 3-3.

advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26