Afbeelding
Sylvia Groener

Tennisvereniging Spitsbergen heeft grootse plannen: ‘Centraal punt voor talent worden’

Tennis

VEENENDAAL Bij Tennisvereniging Spitsbergen willen ze de grootste tennisvereniging van de regio worden en daarom is donderdagavond groen licht gegeven voor het aanleggen van minimaal vier padelbanen. Spitsbergen ziet dat als Fase I en in Fase II moet er een gravelbaan gerealiseerd worden om zo toptalenten aan de club te binden. 

door Jeroen van der Veer

Tijdens een Algemene Ledenvergadering kwamen de seinen op groen: de padelbanen mogen er komen. Padel is de snelst groeiende sport van Nederland en het leek de Veenendaalse club de hoogste tijd dat deze sport ook bij TV Spitsbergen beoefend kan worden. ,,We gaan een stuk grond van de gemeente huren en daar plaatsen we vier padelbanen. Mocht het een succes blijken, dan hebben we ruimte voor nog eens twee banen, waardoor het aantal op zes komt”, aldus pachter Gido van Barneveld. 

Als alles volgens plan verloopt, wil Spitsbergen uiterlijk 1 december het lintje doorknippen om de banen te openen. Daarna hoopt men versleten kunstgrasbanen te vervangen door de nieuwste soort gravelbanen. ,,Grote toernooien worden op gravel gespeeld en daardoor zien wij jeugd kiezen voor andere verenigingen omdat wij die banen hier niet hebben. Dat moet anders, vinden wij. Daar hebben we donderdagavond ook met onze leden over gesproken.”

Door deze ontwikkelingen hoopt Spitsbergen de grootste vereniging van de regio te worden. ,,We hebben nu zo’n 800 leden”, aldus Van Barneveld. ,,Dat kan volgens ons naar rond de 1200, zeker als de padelbanen en gravelbanen er liggen. We hebben uitgesproken dat we een centraal punt voor tennistalent willen worden en het is nu aan ons om door te pakken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 5 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 12 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 13 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45