Afbeelding
Botic van de Zandschulp (instagram)

Botic van de Zandschulp plaatst zich voor finale in Ismaning

Tennis

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp heeft de finale bereikt van het challenger toernooi in het Duitse Ismaning. In de halve finale versloeg de Veenendaalse tennisser Prajnesh Gunneswaran uit India met 2-0: 7-6 en 6-1. 

Van de Zandschulp staat op de wereldranglijst op de 174e plek, Gunneswaran op plaats 152. Dat de beide spelers aan elkaar gewaagd zijn bleek in de eerste set. Allebei hielden ze hun eigen servicegames en daarom moest een tiebreak de beslissing brengen in de eerste set. Daarin trok de Veenendaler aan het langste eind (met 8-6).

Maar hoe anders verliep de tweede set. Ineens was er van spanning geen sprake meer. Gunneswaran leverde twee keer zijn game in en Van de Zandschulp profiteerde optimaal. In no-time had hij een 5-0 voorsprong te pakken en even later was de set met 6-1 voor de Veenendaler.

Na 1 uur en 18 minuten had Van de Zandschulp de finaleplaats binnen. Daarin speelt hij morgen tegen Marc-Andrea Huessler uit Zwitserland, de nummer 187 van de wereld die vanmiddag Antoine Hoang klopte met 6-4, 7-6.

Voor Van de Zandschulp is het zijn tweede finale van het jaar op challengerniveau. De 25-jarige Veenendaler verloor in februari de eindstrijd in Koblenz. Eind vorig jaar was hij de sterkste in Hamburg.

advertentie
advertentie
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 14 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 16 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 28 apr, 18:27
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 28 apr, 18:03
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55