Afbeelding
ANP/Sander Koning

Frustraties Van de Zandschulp bij verlies in eerste ronde Doha: racket kapot en strafpunt

Tennis

VEENENDAAL (ANP) Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ATP-toernooi van Doha. De Fransman Gaël Monfils was in twee sets te sterk voor de Veenendaler, die op het einde zijn emoties even niet onder controle had: 6-1 7-6 (9).

Van de Zandschulp verloor vorige week op het ABN AMRO Open van Rotterdam in de eerste ronde van de Italiaan Jannik Sinner, de latere winnaar. 

RACKET KAPOT

In Doha speelde hij een kansloze eerste set, maar in de tweede set richtte Van de Zandschulp zich op. Hij liep uit naar een 5-2-voorsprong, maar liet daarna liefst vijf setpoints onbenut. Uit frustratie sloeg de Nederlander al een racket kapot.

Monfils, de nummer 68 van de wereld, sleepte er een tiebreak uit. Die ging tot 3-3 gelijk op, maar bij 6-3 had de Fransman drie matchpoints. Die pareerde Van de Zandschulp, die bij 7-6 zijn zesde setpoint kreeg en ook de zevende bij 8-7 niet benutte.

STRAFPUNT

Van de Zandschulp werkte zich naar 9-8, maar had zichzelf even niet onder controle. Om onduidelijke reden sloeg hij de bal het stadion uit, met een strafpunt als gevolg. Niet veel later benutte Monfils bij 10-9 zijn vierde matchpoint. Na het laatste punt haastte de Veenendaler zich zwaar teleurgesteld richting de uitgang.

,,Hij begon boos te worden, maar het feit dat ik voelde dat hij zenuwachtig was, maakte mij ook gespannen. Uiteindelijk kwam ik er met veel geluk doorheen”, zei Monfils tegen lokale media. “Een goede tennisser is niet iemand die heel goed speelt, maar iemand die een hoog basisniveau haalt. Maar als je zelfvertrouwen hebt en een goed basisniveau hebt, is de kans iets kleiner dat je in paniek raakt. Mijn gemiddelde niveau is laag, veel lager dan in mijn hoogtijdagen.”

Op sociale media werd het strafpunt, nota bene opgelopen na een gewonnen punt, breed uitgemeten.

advertentie
advertentie
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 8 minuten geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 19 uur geleden
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 20 uur geleden
Melanie Bierdrager
Van Gent Finaleweken: Seizoen vrouwen SKF zit erop na verwacht verlies in Den Helder: 'Maar we kunnen hierop voortborduren' 21 uur geleden
Afbeelding
SV Panter heeft staf voor volgend seizoen rond 28 apr, 09:55
Byron Burgering
Byron Burgering wordt prof bij FC Den Bosch en verlaat GVVV 27 apr, 12:36