Carla Nouwen won op zeer knappe wijze haar eerste partij.
Carla Nouwen won op zeer knappe wijze haar eerste partij. @tedxmedia

SKF-tafeltennissters verliezen weer nipt van Den Helder

Tafeltennis

VEENENDAAL Het was net als vorige week (3-4) weer heel close. Maar in de halve finale van de play-off in de eredivisie tafeltennis was Den Helder met een 3-4 zege weer nipt te sterk. Dat betekende dat SKF de vurige gewenste finale niet heeft bereikt.

door Eip Janssen

,,Bij een 3-3 tussenstand werd het dubbel (Carla Nouwen/Brenda Vonk, red.) met 0-3 verloren. Onze tegenstandsters waren echt veel beter dan vorige week. Toen werd in de vijfde game nipt met 11-13 verloren”, opent Brenda Vonk.

HOOG NIVEAU Het was volle bak in het Veenendaalse clubhuis van SKF. ,,Het was supergezellig en ik denk dat de toeschouwers een wedstrijd op hoog niveau hebben gezien. Maar uiteindelijk kwamen we net iets te kort.”

De eerste wedstrijd tussen Carla Nouwen (archieffoto) en Dobrila Jorgueska kende het gewenste scenario. ,,Carla kwam in de vijfde game met 3-9 achter. Wat zij toen deed was geweldig. De 14-12 winst werd bejubeld”, oordeelt Brenda Vonk. Zelf verloor Vonk daarna met 0-3 van Ana Gogorita. ,,Xijin Zeng en Tanya Misconi zijn leeftijdsgenoten en behoren bij de Nederlandse jeugdtop. Onze speelster Zeng wist in vier games te winnen. Carla Nouwen zag dat Ana Gogorita te sterk was en de tussenstand werd 2-2”, ging Vonk verder.

BESLISSING De jeugdige Zeng verloor daarna haar enkelspel van Dobrila Jorguseka. ,,Ik mocht de partijen weer op gelijke hoogte brengen. De 3-0 tegen Tanya Misconi betekende dat het dubbelspel de beslissing moest brengen. Zoals eerder gemeld ging dat verloren.”

SKF was uiteraard wat teleurgesteld, maar kan verder op twee mooie wedstrijden tegen Den Helder terugkijken. ,,Dat klopt. Misschien was Scylla op papier wat gemakkelijker geweest. Maar áls telt niet en hier moeten we het meedoen”, sluit Vonk gedecideerd af.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02