Dicky de Jong kwam met SKF net te kort te promoveren. Nu op naar de derby tegen TTV Ede is zijn hoop.
Dicky de Jong kwam met SKF net te kort te promoveren. Nu op naar de derby tegen TTV Ede is zijn hoop. @tedxmedia

SKF-tafeltennissers laten het tegen onderste ploegen liggen

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF heeft de titel in de eerste divisie B niet kunnen binnenhalen. Bij Buitenpost werd wel een 3-4 zege behaald. Maar dat was te weinig om Tempo-Team 2 alsnog in te halen.

door Eip Janssen

,,Ik denk dat we in en bij Buitenpost een goede zege hebben behaald. Maar dan hoor je de tussenstand van Tempo-Team 2 – Assen en besef je dat een verliespartij bijna fataal is. Die kwam na een 0-2 voorsprong. Floris Zur Muhlen verloor zijn drie games steeds nipt. Het had ook andere kant op kunnen vallen”, oordeelt SKF-speler Dicky de Jong. Hij won zelf zijn eerste partij in vijf games. De vijfde en beslissende game werd met de alleszeggende cijfers 4-11 gewonnen in Buitenpost.

,,Pieter van den Berg was vandaag onze beste man. Hij won beide enkelspelen. Bij Buitenpost was Peter Verweij te sterk. Hij won van Floris en mij”, ging De Jong verder. SKF, dat uiteindelijk als tweede met drie punten achterstand op Tempo-Team 2 eindigde, zag de zo gehoopte titel aan zich voorbijgaan.

,,Te veel wedstrijd met te kleine cijfers gewonnen. Met name tegen de laagst geklasseerde ploegen Assen en Disnierats. Dat deed Tempo-Team 2 gewoon beter. Er had denk ik meer in gezeten. Maar in de voorjaarscompetitie nieuwe kansen. Ik hoop dat TTV Ede, dat is gepromoveerd, bij ons wordt ingedeeld. Een echte streekderby tussen twee verenigingen die elkaar goed kennen en respecteren wil je toch het liefst”, eindigt De Jong.

De eindstand in de eerste divisie is:
Tempo-Team 2 10-44
SKF 10-41
Hilversum 10-40
Buitenpost 10-31
Disnierats 10-29
Assen 10-25

De individuele scores van de Veenendaalse spelers waren: Floris Zur Muhlen 80 procent, Pieter van den berg 67 procent, Dicky de Jong 44 procent, Peter van Iwaarden 33 procent.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29