Afbeelding
Brenda Vonk

SKF wint tegen rivaal Westa: ‘Daar mogen we heel blij mee zijn’

Tafeltennis

VEENENDAAL De tafeltennisvrouwen van SKF is het deze zondag gelukt om met 3-4 te winnen in een uitwedstrijd tegen Westa: ,,Dat we bij een uitwedstrijd 3-4 winnen, daar mogen we alleen maar heel blij mee zijn’’, vertelt de trotse SKF-speelster Melanie Bierdrager.

door Siem van Eck

,,Het is een heel nieuw team bij Westa dus we wisten niet zo goed wat we moesten verwachten. We kenden ze nog niet, dus we zijn blij met de winst.’’ Vaak zijn SKF en Westa aan elkaar gewaagd en dat was vandaag niet anders. Voor de pauze wist de Veense ploeg op een 1-2 voorsprong te komen: ,,Marlotte Staps en Xijin Zheng hadden hun eerste pot gewonnen. Ikzelf verloor tegen het Belgische meisje, Sara Devos, een nieuwe aanwinst van Westa. We wisten uit eerdere resultaten dat ze een hoog niveau hadden. Ik verloor 11-9 in de vijfde game. Dus het was nipt’’, is de conclusie van de speelster.

ZENUWACHTIG Het was de eerste wedstrijd in maanden voor het team: ,,We waren allemaal ook best zenuwachtig. Mijn tweede pot heb ik gewonnen net als Marlotte. Xijin verloor tegen de Belgische, al was dat ingecalculeerd. We hadden het van tevoren verwacht. Het niveau lag gewoon erg hoog. De dubbel was voor ons ook moeilijk. Xijin en ik speelden deze samen. Terwijl we dit nog nooit samen hadden gedaan. Dit komt ook omdat dat dubbel er heel lang uit heeft gelegen.’’ Sinds dit seizoen is de dubbel geïntroduceerd: ,,Wij spelen pas twee seizoen samen dus dat was even wennen’’, vertelt de speelsters over de verloren dubbel.

Volgende week zaterdag speelt SKF thuis tegen Tanaka: ,,Dat is één van de minder sterke teams. We spelen thuis en we gaan voor de 7-0. We mogen geen puntje verliezen’’, is Bierdrager duidelijk over de ambities.

advertentie
advertentie
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 1 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 6 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17