Brenda Vonk
Brenda Vonk picture art of tabletennis

Dames SKF laten bij begin voorjaarsseizoen ruime zege glippen tegen concurrent Scylla: ‘Er heerst toch een beetje teleurstelling’

Tafeltennis

VEENENDAAL SKF-dames is het voorjaarsseizoen begonnen met een 4-3-zege op concurrent voor de derde positie Scylla. Toch heerste er na afloop bij het team enige teleurstelling omdat SKF met 3-0 de pauze inging.

door Rick Praamstra

Brenda Vonk zal dit seizoen naar eigen zeggen weinig in actie komen in de eredivisie, maar vandaag was de 53-jarige tafeltennisster toch weer van de partij. ,,Robin (Klomp) en ik konden vandaag allebei, maar omdat Scylla een concurrent is voor de derde plek was het tactischer als ik zou spelen.”

‘EEN TALENTJE’

Vonk wint haar eerste duel tegen de nog maar 15-jarige Jitte de Klerk. ,,Het scheelt maar 38 jaar”, lacht Vonk. ,,Het is oprecht een talentje. Zij strijdt voor de jeugdselectie, Xijin (Zheng) en Tanya Misconi van Den Helder zitten erbij en zij strijdt voor de derde plekje. Ze speelde erg goed voor zo’n jong meisje. Leuk om dat te zien.”

Ook Melanie Bierdrager en Zheng winnen hun eerste single. Bierdrager wint vrij overtuigend met 3-1 van Esmee van Marwijk en Zheng speelt een tempo te hoog voor Fang Ning Chen Chen: ook 3-1.

DUBBEL GEVOEL

Na de pauze verliest Bierdrager van Chen Chen en Vonk nipt van Van Marwijk (9-11 in de beslissende vijfde game). Zheng haalt de dagzege binnen door met 3-0 te winnen van De Klerk. 

Regiosport Veenendaal.nl belt net na de laatste slagenwisseling in de dubbel tussen Bierdrager/Vonk en Chen Cheng/Van Marwijk die ook in de vijfde game wordt beslist: 6-11. Daarom heerst er bij Vonk nog enige teleurstelling. ,,We stonden met 3-0 voor en verliezen net de dubbel. Dan heb je wel een beetje een dubbel gevoel. Een 5-2-zege was leuk geweest, maar tegen deze opstelling van Scylla ben ik blij met de zege en dat nog zonder Carla (Nouwen).”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03