Jesse de Heer
Jesse de Heer Erik de Heer

Sportgala Veenendaal: Jesse de Heer verlegt de grens

Survival

VEENENDAAL Jesse de Heer is sinds 2004 survival-atleet bij Hang On. Hij werd verschillende keren Nederlands kampioen en circuitwinnaar. In 2022 behaalde hij zijn honderdste podiumplaats bij een survivalrace. 

Sinds 2015 ligt zijn focus meer op de OCR-races (Obstacle Course Racing), het internationale format van survival (hardlopen met hindernissen). Dit jaar voegde Jesse de Heer een nieuwe dimensie aan zijn loopbaan toe: ,,Het seizoen 2022 verliep uitstekend, alles klopte. Ik voelde me fysiek sterk en trainingen verliepen erg goed. Ik werd voor een aantal wedstrijden in Europa uitgenodigd, met sterke concurrentie. Die wedstrijden won ik allemaal. Dit bevestigde mijn vorm.”

,,Ik werd in het Italiaanse Val di Fiemme Europees Kampioen op de short course. Daarna rees de vraag wat ik kon op het WK, in Stratton Mountain, een skigebied in de VS. Dat zou voor een uitdagende bergrace zorgen. Ik heb me goed op het WK voorbereid: veel getraind op spierkracht voor het klimmen en de technische afdalingen. Op het WK kon ik goed meekomen met de top, maar ik merkte dat ik ze net iets te veel moest laten gaan op de steile klim en afdaling. Ik kon niet opboksen tegen atleten die dagelijks in de bergen trainen. Op mijn specialiteit, de hindernissen, kon ik die achterstand niet meer goedmaken. Ik finishte als zesde, slechts 36 seconden verwijderd van het podium. Op de lange afstand 15km werd ik negende.” 

Over 2023 zegt De Heer: ,,Mijn belangrijkste doel voor 2023 is het verdedigen van mijn Europese titel op het EK, in Hongarije. Daarnaast wil ik een podiumplaats halen op het WK.”

advertentie
advertentie
Jos van Dijk haalt beroemde fietsen naar Veenendaal.
Shirts, fietsen, foto's en attributen bij wielertentoonstellingen in Veenendaal 36 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 18 3 uur geleden
Elliot van Rossem knalde de bal tegen de touwen namens 't Speelkwartier.
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Justin Paal Dolorita is komend seizoen speler van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Justin Paal Dolorita versterkt ZVC Veenendaal; 'Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met ZVC' 20 uur geleden
Fem van Son schoot zojuist de 1-0 voor Het Baken binnen.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier en Het Baken schoolvoetbal kampioen van Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Blue Socks wint na spannende strijd in slotfase 28 apr, 19:53
Redouan Boundati versterkt aankomend seizoen het team van ZVC Veenendaal
Van Gent Finaleweken: Redouan Boundati versterkt ZVC Veenendaal: 'Samen met het team vol voor het kampioenschap gaan' 28 apr, 18:27