Marleen van Vuren neemt dankbaar de cheque in ontvangst. In het midden Marieke van Egdom van RegiosportVeenendaal.nl en rechts VTC-tennisster Jacky Steehouwer, de winnaar van Vatjetrap.
Marleen van Vuren neemt dankbaar de cheque in ontvangst. In het midden Marieke van Egdom van RegiosportVeenendaal.nl en rechts VTC-tennisster Jacky Steehouwer, de winnaar van Vatjetrap. Ted Walker Fotografie

De Eekhoeve neemt cheque Vatjetrap in ontvangst: ‘De deelnemers gaan echt heel blij zijn’

Rubrieken

VEENENDAAL Beleefboerderij De Eekhoeve heeft afgelopen week de cheque van 250 euro in ontvangst genomen die beschikbaar werd gesteld door RegiosportVeenendaal.nl. De cheque werd overhandigd door VTC-tennisster Jacky Steehouwer, die de rubriek Vatjetrap van RegiosportVeenendaal.nl won en daardoor een goed doel uit Veenendaal mocht uitkiezen. Ze koos zonder twijfel voor De Eekhoeve.

door Ted Walker

,,Ik ben heel blij met het bedrag dat we krijgen en met het feit dat er überhaupt aan ons gedacht wordt’’, zegt Marleen van Vuren van De Eekhoeve. ,,Of hiervan opa’s en oma’s gaan opfleuren? Jazeker! Ik heb de deelnemers nog niks verteld, dat ga ik zo meteen doen. Het geld gaan we gebruiken om materialen in te kopen voor bewegingsactiviteiten. Bewegen is inderdaad goed voor de gezondheid. Niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de psyche. Onze deelnemers fleuren er ook echt van op als we een beweegactiviteit doen. Dus die gaan echt heel blij zijn.’’

Het is algemeen bekend dat sport een verbindende factor in de samenleving is. Op clubniveau verbindt sport bijvoorbeeld teamleden aan elkaar en als we verder uitzoomen zien we nog veel meer verbindingen zoals de sponsor die een team van kleding voorziet. RegiosportVeenendaal.nl is hét platform voor sport en bewegen in Veenendaal en omstreken dat verslag doet van sport en zo diverse mensen en instellingen met elkaar verbindt. Een prachtig voorbeeld daarvan is de onlangs gehouden Vatjetrap competitie: een spel waarin vijf sporters van verschillende clubs uit Veenendaal de bal van afstand in een olievat moesten mikken. Om niet alleen sporters met elkaar te verbinden maar ook de maatschappij, mocht de winnaar een cheque van 250 euro overhandigen aan een goed doel in Veenendaal. 

Ik heb de deelnemers nog niks verteld, die gaan echt heel blij zijn

Jacky Steehouwer won Vatjetrap, waar verder Daniël van Munster (SKF korfbal), Robin Segers (VRC voetbal), Guido Schreuder (VZC waterpolo) en Marjolijn van Haarlem (VCV volleybal) meededen en dus mocht Steehouwer een goed doel kiezen. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. ,,Ik koos meteen voor beleefboerderij de Eekhoeve’’, vertelt Jacky. 

,,Waarom ik daarvoor heb gekozen? Mijn opa uit Zeeland gaat sinds anderhalve maand naar de dagbesteding. En hij raakt daar niet over uitgepraat. Hij leeft helemaal op. Dus toen ik De Eekhoeve in het lijstje van mogelijke goede doelen zag staan was de keuze heel snel gemaakt. Of ik bij het geven van deze cheque in gedachten blije opa’s en oma’s voor me zie? Ja natuurlijk, dat hoop ik wel. Ik heb begrepen dat men het geld ook weer wil besteden aan iets dat met beweging te maken heeft. Dat lijkt me goed. Bewegen is immers goed voor jong en oud’’, zegt Jacky.

In feite heeft de verbindende factor gewonnen en daar ben ik supertrots op

SUPERTROTS Marieke van Egdom, media-adviseur bij RegiosportVeenendaal.nl, is supertrots. ,,We zagen als team om ons heen dat veel mensen er door corona een beetje doorheen zaten en we wilden ons steentje aan positieve energie bijdragen. We bedachten Vatjetrap als iets waar mensen met plezier naar zouden kunnen kijken.” 

,,Uiteraard hadden we ook financiële middelen nodig en een locatie”, vervolgt Van Egdom. ,,Als media-adviseur kom ik bij bedrijven om ze te enthousiasmeren om te adverteren op de website van RegiosportVeenendaal.nl of om een project te steunen. Toen ik voor dit project ‘de boer op ging’, kwam ik al snel bij enthousiaste mensen van G. van Beek Kolen & Olie terecht. Zij raakten meteen enthousiast, dachten met ons mee en stelden een flink bedrag beschikbaar. BikeBear Adventure werd locatiesponsor en ook 11teamsports Veenendaal en Schilders Groep Nederland deden een mooie duit in het zakje waarvoor heel veel dank. Jacky won de competitie, maar in feite heeft de verbindende factor van RegiosportVeenendaal.nl gewonnen, en daar ben ik supertrots op.”

Bron video: Ted Walker


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 11 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29