Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2017: Geduld wordt beloond; Quincy Arends schiet DOVO naar finale

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 23 mei 2017. DOVO speelde in de return van de halve finale om promotie naar de derde divisie tegen Noordwijk. De Veenendalers hadden het uitduel al met 2-3 gewonnen, thuis moest de klus afgemaakt worden. Er waren kansen over en weer, maar doelpunten bleven lange tijd uit. Tot een klein kwartier voor tijd de bezoekers een voorsprong namen op Panhuis: 0-1. Joshua Patrick was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot belandde vlak voor tijd op de lat.

Een verlenging moest dus de beslissing brengen en daarin trok DOVO het duel naar zich toe. Joshua Patrick maakte eerste de 1-1 en in de tweede helft van de verlenging maakte Quincy Arends met twee prachtige treffers een einde aan alle spanning. ,,Ik zag dat de verdediger wilde happen, dus ik kapte naar mijn linker been. De verre hoek lag toen mooi open dus ik dacht ik schiet hem lekker binnen”, aldus de matchwinner voor onze camera. Het was een mooie beloning voor Arends, die vaak op de bank zat dit seizoen. ,,Ja, mijn geduld is beloond. Ik moest lang wachten op mijn kans, nu kwam die kan en ik ben blij dat ik hem gepakt heb.”

Bekijk hieronder de video uit 2017.


advertentie
advertentie
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 49 minuten geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 50 minuten geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17