Afbeelding
Archief RegiosportVeenendaal.nl
video

Terug naar 2010: Katwijk verpest topklasse-droom van GVVV

Rubrieken

VEENENDAAL Als redactie van RegiosportVeenendaal.nl, voorheen VeenendaalseKrant, zitten we in deze maanden van het jaar altijd midden in de Van Gent Finaleweken. Voor het tweede jaar op rij zijn competities echter afgebroken. Dus geen kampioenschappen en degradaties, geen nacompetitie en bekerfinales. En dus geen Finaleweken. Om dat gemis te compenseren blikken we de komende weken dagelijks terug naar een Finaleweken-moment van eerdere jaren.

Vandaag gaan we terug naar 22 mei 2010. Het zal een dag zijn waar veel GVVV-fans liever niet aan terug denken. In een heuse finale, het was de allesbeslissende return in de play-offs, stond tegen Katwijk een plek in de topklasse op het spel. In de eerste helft was het vooral Katwijk dat de kansen kreeg, maar doelman Niels Willemse hield GVVV op de been. Als het in de slotfase nog steeds 0-0 staat, is het voor GVVV alles-of-niets. Het wordt niets, omdat de bezoekers in een uitval de 0-1 konden maken. Terwijl bij Katwijk het feest losbarst, likt GVVV de wonden.

,,De inzet was goed, we gingen er echt voor, maar uiteindelijk ontbrak de scherpte voor de goal. Echt heel zuur”, zegt Youssef Atibi na afloop voor onze camera. Hij kwam in de tweede helft in het veld en had zelf vlak voor tijd de grootste kans voor GVVV. ,,Die moet er gewoon in, ik schrok van de ruimte die ik kreeg.”

Voor GVVV is het trouwens nog niet over en sluiten, wat betreft de topklasse. Tegen ARC en Zwaluwen komen er nog twee wedstrijden om te proberen alsnog te promoveren. Atibi: ,,We kunnen aan de bak, maar ik heb er nog steeds vol vertrouwen in dat we het gaan halen.”

Bekijk hieronder de video uit 2010.


advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 12 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02