Afbeelding
Brenda Dekker
De keuze van

De keuze van Van der Voort (GVVV): ‘We missen de snelheid van Wilco den Hartog’

Rubrieken

VEENENDAAL De centrale verdediger Laurens van der Voort heeft aangegeven GVVV na dit seizoen te verlaten en daarom kan hij vrijuit spreken over de selectie van de Veenendaalse club. In de rubriek De keuze van spaart hij dan ook geen enkele teamgenoot.

door Jeroen van der Veer

Wie van je medespelers is er beter in de derde dan in de eerste en tweede helft? ,,Danny Lüke en Patrick Fini. Danny kan beter drinken dan training geven; hij kan namelijk wel een bierglas vasthouden in tegenstelling tot een bal. Fini heeft het de laatste tijd veel over aanstekers. Ik vermoed dat hij al met oud en nieuw bezig is.

Wie ligt het meest bij de verzorger / verzorgster? ,,Rob de Boer. Ik zie hem altijd bij Jan Nagel rondlopen om te vragen of z’n rug behandeld kan worden. Geen idee waar hij het zo zwaar mee heeft.”

Met welke teamgenoot zou je een dagje willen ruilen en waarom? ,,Robin Mulder. Hij rijdt een aardige auto en weet niet wat hard werken is. Robin komt altijd in z’n werkkleding (Dsquared / Phillip Plein). Ik ben benieuwd hoe hij eruit ziet als hij een dag echt gewerkt heeft.”

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt deze naam vandaan? ,,Danny de Leeuw. Ze noemen hem Appie omdat hij denk ik zijn boodschappen daar doet of vanwege z’n accent...”

Wat is de beste smoes die je ooit gebruikt hebt om ergens onderuit te komen? ,,Ik kon een dag niet trainen omdat ik gestrand was op zee met de boot. De sluizen waren dicht.”

Wie van je teamgenoten heeft de mooiste tattoo? ,,Johan Jansen. Hij heeft hem op een intieme plek zitten.”

Wie heeft de meeste vedette-neigingen en welke trekjes heeft hij/zij dan? ,,Mart de Jong. Hij speelt 5 van de 10 ballen naar de verkeerde kleur en die andere vijf speelt hij terug naar de keeper. Toch denkt hij nog steeds dat hij Xavi is.”

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Jan Evers. Hij schijnt een aardig woordje Italiaans te kunnen. Komt altijd goed van pas. Verder heb je er vrij weinig aan.”

Als je deze sport niet zou beoefenen, welke dan wel? En waarom? ,,Ik zou wel goed zijn in tafeltennis. Ik ben niet zo van het hardlopen.”

Welke speler moet je uit de buurt van het andere geslacht houden en waarom? ,,Taoufik Adnane. Spreekt voor zich toch?”

Welke speler van een andere ploeg zou je het liefst toevoegen aan je eigen team en waarom? ,,We missen Wilco den Hartog in het hart van de verdediging. Met zijn snelheid kon hij een hoop compenseren.”

Wie is de ijdeltuit van de ploeg? ,,Joeri Potjes. Hij was laatst aardig op dreef met z’n haar. Het leek net een vogelnest.”

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Corne Davelaar. De trainer zei dat hij zijn tegenstander moest volgen. Ook als hij naar de WC ging. Bleek hij in de rust bij de tegenstander in de kleedkamer te zitten.”

Stel de ‘bel-Chinezen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken waardoor je net geen kampioen wordt? ,,Ik schiet hem door het net heen.”

Wie heeft de allerleukste partner van jouw teamgenoten en mag wel wat vaker langs de lijn komen kijken? ,,Justin Spies. Ze mag nog niet komen van z’n oom; Dennis van Meegdenburg heeft de relatie nog niet goedgekeurd.”

Voor welke beroemdheid zou jij je huidige vriend(in) inruilen? ,,Miljuschka Witzenhausen, Margot Robbie, Chantal Janzen en/of Anouk Smulders.”

Wat is de mooiste sportcliché die je hebt gehoord? ,,Je doet goed je best, je zit er dicht tegenaan, maar op dit moment kies ik voor anderen.”

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Ik had denk ik Berry Powel nu hij terug is als linker centrale verdediger neergezet. Met zijn snelheid en wendbaarheid is hij een goede vervanger van Wilco den Hartog.”

Scoor je liever tien keer of geef je liever twintig keer een pass waaruit gescoord wordt? ,,Het wordt wel eens een keer tijd dat ik zelf ga scoren.”

Wie van jouw teamgenoten zou mee kunnen doen aan Temptation Island? ,,Tom Oostinjen, in de wandelgangen heb ik vernomen dat hij al meegedaan heeft. De beelden zijn nog niet vrijgegeven.”

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Jan Nagel. Op zondag is hij te zien in het Dolfinarium.”

Tot slot; wat is jouw favoriete opstelling met spelers met wie jij ooit hebt samengespeeld? ,,Johan Jansen; Corne Davelaar, Laurens van der Voort, Wilco den Hartog, Taoufik Adnane; Roy Terschegget, Mart de Jong, Robin Mulder, Martin van Eck; Phillip Ties en Soufiane Laghmouchi.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 4 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 4 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 6 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 6 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 11 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 25 apr, 16:21