Afbeelding
Privebezit Kampert
De keuze van

De keuze van Justin Kampert (VRC): 'Gaasbeek weet niet hoe het hier gaat'

Rubrieken

VEENENDAAL De 24-jarige Justin Kampert speelt al meerdere jaren bij VRC en kan dus genoeg vertellen over de selectie. De planner/werkvoorbereider van Weijman neemt dan ook geen blad voor de mond en geeft leuke antwoorden in de rubriek De keuze van.

door Jeroen van der Veer

Het coronavirus had én heeft iedereen flink in z’n macht. Ook jij kon een tijd niet sporten. Hoe was het om die vervelende loopoefeningen weer te moeten doen van je trainer? ,,Verschrikkelijk, helemaal omdat we nog geen week over hebben geslagen. Toch belangrijk dat je fit de zomerstop in gaat..."

Wat heb jij gedaan om fit te blijven toen teamsporten niet mogelijk was? ,,Paar keer hardgelopen, paar keer op een pleintje met vrienden gevoetbald en verder veel hersteltraining in het hoekje van de bank."

Je hebt je teamgenoten inmiddels vast al gezien; wie had te maken met flink wat corona-kilo’s? ,,Martijn Aveskamp, met een potje 2-touch zat toch steeds dat vetrolletje in de weg waardoor hij hem drie keer raakt."

Om de tijd te doden, hebben veel mensen social-media volgegooid met onzin. Wie van jouw teamgenoten had hier een handje van? ,,Max Kok. Volgens mij denkt hij dat 'ie Lil' Kleine is. Alles wat hij doet, moet gefilmd worden en dit terwijl niemand daar op aan het wachten is…"

Door het virus leken we opeens het besef te krijgen hoe goed we het hiervoor hadden. Dingen die voorheen heel vanzelfsprekend waren, zijn dat nu opeens niet. Kan je eens een voorbeeld noemen wat jij vooral hebt gemist en/of mist? ,,Dan kies ik toch wel voor de zaterdagen; lekker naar de wedstrijd toeleven, een vol sportpark, achteraf in de kantine wat drinken en genieten van de overwinning."

Genoeg corona… tijd voor luchtige vragen; wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Erik van de Putte mag op trainingsavonden naar de Lion King en zaterdag dan gewoon in de basis beginnen. Dan moet je wel een speciale band hebben met de trainer, hoor..."

Met welke teamgenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Robin Segers, onder het genot van een drankje en een potje tennis wat wil je nog meer?"

Wie is het meest ijdel van je team? ,,Bas Muller, komt zelfs op de training met een pantalon en een overhemd aan. Voor wie 'ie dat doet, weet niemand."

Met welke partner van jouw teamgenoot zou jij wel eens een beschuitje willen eten? ,,Met die van Marco de Gooijer. Die jongen heeft zoveel vrienden dat die iedere keer wel wat heeft, ik vraag me af of die wel eens met z’n vriendin praat."

Welke speler maakte de grootste (sport)blunder én wat ging er mis? ,,Max Kok, had de laatste wedstrijd tegen Lunteren een 'Grandelletje'. De bal ging door z’n handen heen en gaf zo de spits van Lunteren een cadeautje. Overkomt de beste, zeggen we dan maar…"

Stel de ‘bel-Chinezen’ zijn actief in jouw competitie. Zou je voor 10.000 euro in de laatste minuut een eigen goal maken in de kampioenswedstrijd? ,,Die bal gaat stijf de kruising in. Of je nou met 4-0 of 4-1 wint maakt dan ook niet meer uit."

Wat is de mooiste voetbalcliché die je het afgelopen seizoen hebt gehoord? ,,Jan Gaasbeek, in de derde helft vraagt 'ie: 'Doen we er nog een?' Blijkbaar weet hij na 2,5 jaar bij VRC nog niet helemaal hoe het gaat."

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team? ,,Koen Nijhuis. Goede middenvelder, snel, goed inzicht, niet voor niets dat die naar SDVB gaat. Jammer voor ons, maar een goede keuze van hem."

Met welke speler zou je een dagje willen ruilen en waarom met hem? ,,Johan Mandemaker, ik zou wel eens willen weten hoe het is om de hele dag in de auto te zitten en te ontbijten met een kapsalon of een frietje oorlog."

Als jij hoofdtrainer was; welke wijziging zou je direct doorvoeren? ,,Ik zou ter ontspanning een keer een potje voetvolley doen. Iedereen vraagt er al weken om, maar nog steeds word er gesprint…"

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen? ,,Noah Ploeg, Die zoekt z’n grenzen op om er volledig overheen te gaan..."

Wie van je teamgenoten zou je absoluut niet mee willen nemen wanneer je een gezellig stapavondje wil? ,,Ik zou iedereen mee willen nemen, hoe meer zielen hoe meer vreugd."

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten? ,,Erik van de Putte en dan wel z’n snelheid (de rest mag hij houden). Ik zou wel eens willen weten hoe het is om binnen 10 meter op je topsnelheid te zijn. Voordat ik op m’n topsnelheid ben, moet ik al weer afremmen…"

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje? ,,Mitch van de Berg, hij krijgt z’n gele kaarten nooit door overtredingen, dat zegt genoeg denk ik."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan? ,,Edwin ‘Miereneter’ van de Berg. Daar wil ik het bij laten. Iedereen die met Edwin gespeeld heeft, weet waarom 'ie zo heet."

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent? ,,Ruben Rentenaar. Die zweet als een otter. Als hij een kopje koffie optilt, glinstert z’n voorhoofd al. Laat staan als hij een wedstrijd gespeeld heeft."

Tot slot; als je van al jouw (ex-)teamgenoten een team mag formeren… welke spelers staan dan in jouw basisopstelling ,,Dat wordt een team van VRC en GVVV-spelers. Keeper: Max Kok. Achterin: Bas Muller – Stephan van Grootveld –Yannick Zeeman. Middenveld: Robin Segers – Koen Nijhuis – Jurrien van der Horst – David Scholte. Voorin: Mitch van de Berg – Ruben Rentenaar – Luuk van de Lustgraaf. De trainer is Jan Gaasbeek."

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 2 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 2 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 4 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede gisteren