Dance Studio Amain
Dance Studio Amain Dance Studio Amain

Amain danst zich naar veel podiumplekken: ‘Ze hebben het weer onwijs goed gedaan’

Gymnastiek

VEENENDAAL Dance Studio Amain had gister de tweede wedstrijd in de Dancestars Competition. In mei staat het EK voor de dansers met rood gemarkeerd en tot nu toe zijn 20 van de 25 dansers al rechtstreeks geplaatst voor het kampioenschap in Kalkar, Duitsland.

Nadat de dansers tijdens de eerste wedstrijd drie keer goud, viermaal zilver en driemaal brons behaalden, ging deze keer ook de jongste jeugd mee naar de wedstrijd in Berlicum. Er werd ditmaal zesmaal goud, viermaal zilver en zesmaal brons behaald; de andere acht dansgroepen vielen net buiten het podium. ,,Onze dansers hebben het weer erg goed gedaan’’, vertellen docenten Anouk van Zetten en Danielle Meijbaum.

Amain kent zowel wedstrijdteams als solisten, duo’s en trio’s. De vijf teams Stars, Shimmer, Sparkle, Shine en Sky, dansen in de modernjazz en in de open danscategorie. De solisten, duo’s en trio’s dansen in dezelfde categorieën.

SCHITTERENDE TEAMPRESTATIES Shine (onder 18) behaalden een geweldige eerste plek in modernjazz en een derde plek in de open danscategorie. Hetzelfde schitterende resultaat gold voor Sparkle (onder 15). dat eerste werd in modernjazz en tweede in de open danscategorie. Het onder 13-team, Stars, werd eerste in modernjazz en tweede in de open danscategorie.

Sky (onder 18) werd vierde in modernjazz en vijfde in de open danscategorie. In de leeftijdsgroep onder 13 werd Shimmer vierde in modernjazz en derde in de open danscategorie.

BRONZEN TRIO Bij het trio Guusje, Kim en Tessa (onder 13) werd een een knappe derde plek behaald in de open danscategorie.

DANSENDE SOLO’S  Een mooi resultaat voor Vlinder was haar eerste plek in de open onder 15. Bij modernjazz onder 15 behaalden Anne-Roos en Maud heel mooie podiumplekken met een eerste en derde plek. Britt behaalde een zilveren plak op de open O18. Bij modernjazz realiseerde Puck in de onder 18 leeftijdscategorie een verdiende bronzen plak.

In de leeftijdsgroep onder 13 solo’s, werd Sepp vierde en Emilie zesde bij modern jazz. Bij de open categorie werd Noa zesde en Merle achtste.

DUO’S DANSERS DOOR  In de onder 13-categorie behaalden Bo en Mirthe een mooie derde plek in modernjazz. Een heel knappe eerste plek werd behaald door Maud en Anne-Roos bij dezelfde dans, maar dan onder 15, waar Vlinder en Indi het met een tweede plek ook heel goed hebben gedaan. Als laatste duo in de onder 18-categorie werden Anouk en Lisa vierde bij modernjazz.

Op 7 januari danst Amain de volgende wedstrijd in Assen, waar ze enorm naar uitkijken. ,,Onze dansers werken enorm hard in de lessen, en dat laten ze met veel plezier en passie op de wedstrijden zien. Elke wedstrijd genieten wij weer van onze dansers en daardoor kijken we al uit naar de volgende wedstrijd.’’

Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 1 uur geleden
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 1 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 3 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 3 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 7 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 8 uur geleden