Allemaal een diploma, Nieuwegein, 19 november 2022
Allemaal een diploma, Nieuwegein, 19 november 2022 Masja Koens

Synchroonzwemsters VZC scoren diploma’s en limieten

Overig

VEENENDAAL De synchroonzwemafdeling van de Veenendaalse Zwemclub (VZC) heeft afgelopen weekend goed gescoord. Alle VZC-diplomakandidaten hebben hun diploma gehaald. 

Vijf meisjes hebben hun eerste diploma (het basishouding-diploma) gehaald, vijf meisjes het derde diploma (het balletbeen-diploma) en 1 meisje het vierde (het spagaat-diploma). Ze gaan komende week allemaal door naar het volgende niveau. 

Vorige week kwamen drie wedstrijdzwemsters van de Age2 categorie (onder 14 jaar) uit in de interregio wedstrijd in Raalte. Een zwemster haalde daar haar diploma en de andere twee zwemsters haalden een limiet. Die twee zwemsters hebben nu allebei twee limieten en dat betekent dat ze in juni naar de Synchrobeat, de Nederlandse kampioenschappen mogen.

Op dit moment zwemmen 28 zwemsters in de leeftijd van 7 tot 17 jaar bij de Veenendaalse vereniging. Synchroonzwemmen is een sport die heel veel elementen combineert: conditie en lenigheid, kracht en elegantie, uitvoering op muziek in teamverband en figuren zwemmen als individu. De oudere zwemsters doen mee aan wedstrijden en de jongere zwemsters trainen om een vijftal aanloopdiploma’s te halen. 

Daarnaast trainen de zwemsters het hele jaar door op muziek en demonstreren ze hun kunsten op bijzondere gelegenheden. Lijkt het je leuk om eens mee te zwemmen, dan kun je je aanmelden voor proeflessen via synchro@vzcveenendaal.nl 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 15 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 17 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 18 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ 23 uur geleden