Afbeelding
Kees-Jan van Overbeeke

VZC pakt 18 medailles op NK zwemmen

Zwemmen

VEENENDAAL VZC kan terugkijken op een geslaagd Nederlands Kampioenschap langebaan zwemmen. De Veenendaalse zwemmers namen maar liefst achttien medailles mee naar huis, daaronder zes gouden.

Het NK werd donderdag tot en met zondag gehouden in zwembad Amerena in Amersfoort. Femke Spiering pakte twee gouden medailles bij de senioren (100m vlinderslag en 200m vlinderslag) en Silke Holkenborg pakte goud bij de senioren op de 200m vrijeslag. Bij de senioren 1&2 pakte Kirsten Verhalle goud op de 400m wisselslag en bij de meisjes jeugd 1&2 stond Bridget Vermeer twee keer op de hoogste trede van het podium: op de 50m schoolslag en de 100m schoolslag.

Vermeer won ook zilver op de 200m schoolslag meisjes jeugd 1&2. Bij de senioren waren er zilveren medailles voor Vincent Crooijmans (800m vrijeslag en 1500m vrijeslag), Silke Holkenborg (200m wisselslag) en de VZC estafette met Marjolein Delno, Kirsten Verhalle, Bridget Vermeer en Femke Spiering op de 4x200m vrije slag dames.

Tot slot gingen er ook zeven bronzen medailles mee met VZC. Daarvan waren er drie voor Sander Crooijmans (400m, 800m en 1500m vrijeslag heren senioren). Kirsten Verhalle pakte twee keer brons (100m vlinderslag en 200m vrijeslag senioren 1&2). Silke Holkenborg pakte brons op de 400m vrijeslag en de VZC-estafette met Silke Holkenborg, Marjolein Delno, Femke Spiering en Kirsten Verhalle won brons op de 4x100m wisselslag dames.

Naast de VZC-zwemmers die medailles wonnen, namen ook Tess Panjer, Vivianne Woltjes en Thom Delno aan het NK deel. Tess Panjer behaalde de zesde plaats bij de dames senioren 1&2 op de 200m vrije slag. Vivianne Woltjes kwam uit op de 50m rugslag, de 50m en 100m vrije slag. Thom Delno dook het water in op de 50m, 100m en 200m schoolslag.

Op zaterdag en zondag werd ook nog het NK 800m (meisjes) en 1500m (jongens) vrijeslag voor junioren 1&2 en 3&4 gehouden. Juliette Woltjes behaalde op zaterdag de vijfde plaats op de 800m vrijeslag bij de meisjes junioren 1&2. Bas Mostert en Rijk Leenders namen op zaterdag deel aan de 1500m vrijeslag voor jongens junioren 1&2. Bas werd tiende en Rijk achttiende. Op zondag zwom Noa Ottens bij de meisjes junioren 3&4 de 800m vrije slag. Zij werd zestiende.

Aankomende zaterdag en zondag staat het laatste NK van dit zwemseizoen op de kalender. Dan het NK sprint in Rotterdam. Dat NK sprint maakt deel uit van het NK-weekend in Rotterdam. Ook het NK triatlon en nog een aantal NK’s (in andere sporten) worden dan in Rotterdam gehouden.

De foto’s komen vanaf de website van Kees-Jan van Overbeeke: https://www.flickr.com/photos/kjvoverbeeke/albums/72177720299823533

In de naam van de foto staat de naam van de zwemmer(s), de plaats en het zwemnummer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 12 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 12 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 14 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden