Afbeelding
Theo Beumer

Victor Goené plaatst zich voor EK sprint

Overig

VEENENDAAL Triatleet Victor Goené heeft bij de Europa Cup wedstrijd in Yenisehir de 23e plaats behaald. Daarmee heeft hij zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap sprint dat in mei gehouden wordt. ,,Ik ben super blij met de wedstrijd en de plaatsing voor het EK”, laat Goené weten.

,,Na een wat rommelige start kon ik, met wat schermutselingen, lekker zwemmen”, blikt de Veenendaler terug op de wedstrijd in Turkije. Bij de eerste twee boeien kon hij vrij makkelijk door komen, maar daarna werd het anders. ,,Bij de derde en laatste boei was het wel ineens chaos. Ondanks dit hevige gevecht, heb ik niet super veel verloren. Op de terugweg kon ik nog goed tempo zwemmen en opschuiven.” 

Op deze manier kon Goené dicht achter de koplopers uit het water komen en na een snelle wissel gelijk hard gaan fietsen. ,,Dat ging helaas iets te enthousiast, want bij het opstappen was ik toch iets te vroeg en kreeg ik een penalty”, aldus Goené. ,,Op de fiets sloten we na een paar kilometer aan bij de kopgroep. Na 7 kilometer sloot ook de groep achter ons aan en zo reden we met 62 man door.” 

,,Ik heb bij het fietsen slim en efficiënt gereden om zoveel mogelijk energie te sparen voor het lopen. Ik lag redelijk voorin bij de wissel en met lopen liep ik gelijk een lekker tempo. Na de eerste ronde voelde ik dat ik nog wat over had en zo versnelde ik nog. Wetende dat ik een penalty had, begon ik met nog iets meer dan 1 kilometer te gaan al met versnellen naar de finish. Ik lag 22e maar wist dat het super dicht op elkaar zat. Door de penalty lag ik eigenlijk 27e en had ik 200 meter om bij de eerste 24 te eindigen. Dit was nodig om mij te plaatsen voor het EK. Met een sterke sprint lukte dit en werd ik 23e! Dit betekent dus ook dat ik mij geplaatst heb voor het EK sprint eind mei!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02