De winnaars en genomineerden van het Sportgala Veenendaal, met presentator Gert van 't Hof.
De winnaars en genomineerden van het Sportgala Veenendaal, met presentator Gert van 't Hof. Ted Walker fotografie

Sportprijzen Veenendaal voor Botic van de Zandschulp en Laura Schinkel

Overig

VEENENDAAL Botic van de Zandschulp en Laura Schinkel zijn vanavond gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar in Veenendaal. Bij de talenten gingen de prijzen naar Fenna Achterberg en Mika van de Pavert. Cora Vermeer werd benoemd tot Sportlid van Verdienste en ontving daarom de Jan van de Pol Bokaal.

door Sander van Snippenberg

Voor het Sportgala waren de genomineerden deze avond gekomen naar de Eikenlaan in Veenendaal, waar The Power Community in een voormalige kerk gehuisvest is. Sportservice Veenendaal had daar een studio ingericht waar NOS Studio Sport presentator Gert van ‘t Hof de presentator van het Sportgala was. Het gala was via een door Stuif Evenementen verzorgde livestream, die op de websites van RegiosportVeenendaal.nl en DeRijnpost.nl te volgen was, in alle huiskamers in Veenendaal (en ver daarbuiten) te bekijken.

Tijdens het gala was ook Renate van de Hoef van Groente en Fruit specialist Gijs van de Hoef aanwezig. Zij gaf gedurende de avond tips en advies over voeding. ,,Want als je slim met voeding omgaat, heeft dat ook gevolgen voor je sportprestaties”, vertelt ze. Door de hele uitzending door maakte ze de nodige drankjes en gerechtjes, uiteraard telkens met de nodige informatie over de ingrediënten en waar die goed voor zijn. Tussen haar werk door mocht zij ook telkens de winnaars bekend maken.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Renate van de Hoef serveert aan tafel. - Ted Walker fotografie

SPORTMAN Alle drie de genomineerde sportmannen waren niet bij de uitzending aanwezig. Het zijn dan ook de sporters die op het wereldtoneel actief zijn: Botic van de Zandschulp, Lennard Hofstede en Jorik van Egdom. Via vooraf opgenomen video’s kwamen zij toch allemaal aan het woord, om het daarin onder meer te hebben over de hoogtepunten van het afgelopen jaar en de doelen voor het komende jaar. De prijs van Sportman van het Jaar ging daarna naar Botic van de Zandschulp. De tennisser is nu in Australië, hij zal zijn beeldje later in ontvangst nemen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Laura Schinkel werd gekozen tot sportvrouw van het jaar. - Ted Walker fotografie

SPORTVROUW De drie genomineerden in de categorie Sportvrouw van het Jaar waren wel aanwezig in de studio. Daarbij ging het vanavond tussen Laura Schinkel, Annelies van Dijk en Britt Diepeveen. De prijs was voor Laura Schinkel, die trouwens vanavond nog met haar club Polar Bears een waterpolowedstrijd had gespeeld (en gewonnen, ze scoorde zelf twee keer) van PSV. Het was dus een succesvolle avond voor haar: ,,Dit is superleuk. Dat je de erkenning krijgt, zowel voor mij persoonlijk als ook voor waterpolo als sport, is erg mooi.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Mika van de Pavert won de prijs in de categorie sporttalent van het jaar bij de jongens. - Ted Walker Fotografie

TALENTEN De genomineerde talenten waren wel allemaal aanwezig in de uitzending. Zij werden, na een gesprekje met presentator Gert van ‘t Hof via een videoboodschap toegesproken door hun ouders. Fenna Achterberg won de prijs bij de talenten meisjes. De atlete, die heel 2021 aan de kant stond met een blessure maar in 2020 wel succesvol was met meerdere medailles op het NK atletiek, liet waterpoloster Silvanne Slot achter zich. Bij de jongens was de bokaal voor Mika van de Pavert. Het karttalent, dat onder meer tweede werd in het NK en op het WK de twaalde plaats haalde, liet daarmee zwemmer Lasse Schrieken en triatleet Julian Ariesen achter zich.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Fenna Achterberg is gekozen tot sporttalent van het jaar bij de meisjes. - Ted Walker fotografie

SPORTLID VAN VERDIENSTE De Jan van de Pol Bokaal voor het Sportlid van Verdienste ging naar Cora Vermeer. Zij is vrijwilligerscoördinator bij de Triatlon Veenendaal, zo’n beetje het enige sportevenement dat afgelopen jaar wel door kon gaan in Veenendaal. Ze legde in gesprek met Van ‘t Hof uit hoe lastig dat was. ,,We hadden elk overleg een go of no-go moment. We hadden te maken met onzekerheid, maar je moet doorgaan want als het evenement mag doorgaan, dan moet je er klaar voor zijn.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Cora Vermeer is benoemd tot het Sportlid van Verdienste. Zij wint daarmee de Jan van de Pol Bokaal. - Ted Walker Fotografie

Vermeer begon in de jaren tachtig bij Tennisvereniging Veenendaal-West met haar bestuurswerk en in de jaren negentig deed ze dat voor de Greb. Inmiddels is ze al weer heel wat jaren actief voor de Triatlon Veenendaal en ook bij de Recreatielopers Veenendaal is ze nu voorzitter. ,,Cora Vermeer is de drijvende kracht achter heel veel vrijwilligerswerk en het is daarom dat zij de Jan van de Pol Bokaal dit jaar verdient”, aldus juryvoorzitter Koen van Manen.

Vermeer was er zichtbaar door verrast. ,,Daar wordt ik wel even verlegen van hoor”, zegt ze aan tafel voordat er geproost wordt op haar prijs. ,,Ik was er zo door verrast, heel bijzonder!” Ze was met een list naar het Sportgala gelokt om met Van ‘t Hof te spreken over de triatlon. ,,Ik had me daar echt op voorbereid. Ik dacht: ‘het gaat over de vrijwilligers en niet om mij’, maar het bleek andersom.”

INTERACTIEF Het Sportgala had een interactief karakter met een rebus waaraan alle kijkers mee konden doen. Gedurende de uitzending werden zes vragen gesteld die samen een oplossing opleverden. Daarbij waren mooie prijzen te winnen, zoals een jaarabonnement bij LaVita Lifestyleclub, een jaarlidmaatschap bij een vereniging naar keuze en een all-in zwemabonnement. Verder was er een muzikaal intermezzo van Veenendaler Ralph van Manen die het nummer Samen staan we sterk van mede-Veenendaler Stef Bos zong.

Hieronder is de hele uitzending van het Sportgala Veenendaal terug te kijken.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De sporters moesten vanwege de coronamaatregelen zelf hun beeldje pakken.
Afbeelding
Fenna Achterberg en Silvanne Slot aan tafel bij Gert van 't Hof.
Afbeelding
Afbeelding
Renate van de Hoef maakte de winnaars bekend.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 3 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 10 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50