Afbeelding
Pixabay

Hardlopers gezocht voor onderzoek

Overig

VEENENDAAL Hardlopen is goed voor de gezondheid, maar helaas kan hardlopen ook leiden tot blessures en andere medische problemen, waaronder peesblessures en buikklachten. Voedingsfactoren kunnen een rol spelen bij deze problemen, maar er bestaat nog veel onduidelijkheid over de rol van voeding bij de ontwikkeling, de behandeling, en het voorkómen van peesblessures en buikklachten. Daarom willen Sport Medisch Centrum Papendal, Ziekenhuis Gelderse Vallei (SportsValley) en Wageningen Universiteit hier nader onderzoek naar doen.

Voor het onderzoek ‘Eat2Run’ zijn ze op zoek naar 10.000 hardlopers vanaf 18 jaar. De lopers kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, die gewoonlijk 1 keer per week of vaker hardlopen, ongeacht hoe lang en hoe snel. ,,We zijn nadrukkelijk op zoek naar zowel hardlopers zonder als mét peesblessures en buikklachten. Alleen zo kunnen wij het voorkomen van peesblessures en buikklachten en de samenhang met voeding en loopgedrag goed onderzoeken.” 

Aan de deelnemers wordt gevraagd om twee online vragenlijsten in te vullen. Eén vragenlijst gaat over voedingsinname; de andere vragenlijst gaat over hardloop gerelateerde zaken, zoals trainingsfrequentie en intensiteit, hardloopondergrond, (wedstrijd)doelen, en over peesblessures en buikklachten. De tijdsinvestering voor het invullen van de vragenlijsten bedraagt ongeveer dertig minuten. Deelnemers krijgen na aanmelding voor het onderzoek per e-mail een inlogcode en een wachtwoord voor het invullen van de vragenlijsten.

,,Daar tegenover staat dat de deelnemers een belangrijke bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Ze krijgen ook informatie over hun voedingsinname en ze krijgen na het volledig invullen van beide vragenlijsten kortingsbonnen die (online) te besteden zijn bij Futurumshop en Runnersworld Ede. Bovendien worden onder deelnemers die beide vragenlijsten volledig hebben ingevuld prijzen verloot, zoals een hardloophorloge en een paar hardloopschoenen.”

Meer informatie over het onderzoek is te lezen in de informatiebrochure. Aanmelden voor het onderzoek kan hier. Meer informatie over het onderzoek? Neem dan contact op met het onderzoeksteam via eat2run@wur.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 7 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00