Afbeelding
Dutch Domino Team

Recordpoging met 600.000 dominostenen in Veenendaal

Overig

VEENENDAAL Een absolute recordpoging in sporthal De Vallei in Veenendaal. Daar is het Dutch Domino Team begonnen met het neerzetten van ruim 600.000 dominostenen. Het wordt het grootste project ooit met het thema ‘Fairy Tales’. Peter Pan, De Nieuwe Kleren van de Keizer en Belle en het Beest worden uitgebeeld. Vrijdag 30 juli moeten alle steentjes omvallen. Doel: het eigen record van 2019 verbreken, en het grootste evenement van de afgelopen 12 jaar te worden.

Na een jaar pauze komt het Dutch Domino Team terug. Maar liefst 23 bouwers gaan twee weken lang zwoegen om alle stenen neer te zetten. Dit jaar zijn er bouwers uit Duitsland, Frankrijk, België en alle delen van Nederland. Het team bestaat uit bouwers van 14 tot 34 jaar, mannen en vrouwen. Collega’s, maar bovenal een vriendengroep.

Er worden drie verschillende verhalen uitgebeeld. Van gigantisch vliegend schip, tot echte kroonluchter en van sprookjesboek tot poedeltje naakte keizer. De diversiteit van de projecten en ontwerpen is groot. Bijna twee jaar aan voorbereiding (het evenement kon vorig jaar geen doorgang vinden) gaat de komende twee weken in praktijk worden gebracht. Mocht het team er in slagen meer dan 596.229 dominostenen te laten omvallen, dan wordt het record van het grootste Duitse domino team verbroken, en is het na de tv-show Domino Day het grootste domino evenement ooit gezet.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 2 uur geleden
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26