Afbeelding
Pixabay

‘Ik merk dat de motivatie een beetje wegzakt’

Overig


VEENENDAAL Bij Badminton Duovereniging Veenendaal zijn ze de tijd aan het uitzingen tot ze weer een shuttle mogen slaan. Sinds oktober wordt er niet meer gespeeld en de hunkering naar samenzijn is groot. ,,We hebben gelukkig geen kosten en daarom kan ik niets anders zeggen dan dat het naar omstandigheden goed gaat, maar we missen elkaar wel.”

door Jeroen van der Veer

De voorzitter van de club, Edwin Schriemer, probeert positief te zijn. Toch moet ook hij eerlijk bekennen dat dit steeds lastiger wordt. ,,De binding met je leden verdwijnt”, zegt hij over de corona-crisis. ,,Vergaderingen worden gecanceld omdat er simpelweg niets te vertellen is en je mist de mensen van de club. We zijn nu wel bezig met een bestand op te stellen naar alle leden. Daarin tonen we hoogtepunten van hoe mooi het was toen alles nog kon. Dat moeten we voor ogen blijven houden, want ooit komt dit terug.”

COMPETITIE In de zomer kon de badmintonvereniging nog lekker naar buiten, maar dat zit er in de wintermaanden niet in. ,,We waren lekker bezig bij bijvoorbeeld Kwintelooyen, maar dat ga je nu natuurlijk ook niet doen. Daarom zijn alle activiteiten stil komen te liggen en daarnaast heeft ook de bond de competitie eruit gehaald.”

GEEN ONBEGRIP Het is een besluit dat ze betreuren in Veenendaal, maar waar wel begrip voor is. ,,Er is tenminste duidelijkheid, al vindt iedere sportman of -vrouw het natuurlijk jammer. Toch merk je ook dat iedereen de ernst van de situatie inziet, dus er is geen onbegrip. Alleen ik moet wel eerlijk zijn: ik doe dit nu een jaar of 25 en voor het eerst merkte ik dat bij mij de motivatie ook een beetje wegzakt. Normaal ben je drie keer per week op de club en nu geen enkele keer. Nee, makkelijk is het niet.”

POSITIEF Financieel gaat het naar omstandigheden goed, duidt de voorzitter. Zo huurt de vereniging altijd een zaal en omdat alles stilligt, zijn die kosten er nu ook niet. ,,Daarnaast merken we dat er geen leden zijn gestopt omdat ze er klaar mee zijn om te wachten, dus ook dat zijn positieve signalen. Tja, er zit niets anders op dan volhouden en hopen op betere tijden.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 8 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 9 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 14 uur geleden