* Archieffoto
* Archieffoto Instagram Victor Goené

Victor Goené piekt direct bij zijn Ironman-debuut

Overig

VEENENDAAL Hij pakte dan wel net geen podiumplaats, maar Victor Goené is maar wat blij met zijn prestatie bij de Ironman Pro. De Veenendaler maakte in Maastricht zijn debuut op dit onderdeel en hij deed het boven verwachting goed.

door Jeroen van der Veer

Bij de start lag Goené direct vooraan en ontstond er tijdens het zemmen een klein kopgroepje van een man of tien. Bij de wissel naar het fietsen bleek de Veenendaler razendsnel en schoof hij door naar plek drie, op 45 seconde achterstand op de twee koplopers. 

Met het lopen moest de achterstand ingehaald worden, maar na vier kilometer kreeg hij last van beginnende krampen in zijn linker bovenbeen. ,,Gelukkig was mijn tempo nog redelijk in orde om mijn positie te handhaven. In de kilometers daarna zag ik mijn achtervolger steeds dichterbij komen en mijn bovenbeen begon weer redelijk normaal aan te voelen.”

Met nog drie kilometer te gaan kwamen de renners in een dorpje en daar versnelde Goené door elke bocht en hij liep zo weer iets weg. ,,In de 1,5km daarna zag en hoorde ik iemand steeds dichterbij komen en met nog 1,5km te gaan zat hij binnen een paar seconden. Ik besloot om alles of niets te spelen, versnelde en liep maximaal tot de finish. Met nog 1km te gaan zag ik ineens een andere renner voor mij lopen. Het gat was helaas te groot en ik strandde op 8 seconden van het podium. Heel erg tevreden over de race en nooit verwacht dat ik zo’n prestatie neer kon zetten in dit veld.”

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 8 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 8 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 10 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 15 uur geleden