Afbeelding
Macro Rhenen

Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door

Overig

VEENENDAAL/RHENEN De motorcross op Kwintelooijen op Hemelvaartsdag gaat niet door. Dat heeft de organiserende MACRO besloten. Reden is een nog niet afgerond onderzoek naar de mogelijke verstoring van vogelnesten in het broedseizoen door geluid en/of trillingen.

,,Sinds 1980 organiseert de MACRO drie meerdaagse evenementen in het natuurgebied Kwintelooijen in Rhenen. Deze evenementen hebben grote bekendheid in Nederland en ver daarbuiten”, meldt de MACRO in een verklaring. Een aantal evenementen liggen in de periode van het broedseizoen. Er loopt een onderzoek naar de gevolgen van het rijden in het broedseizoen. Dit onderzoek is echter nog niet afgrond. Het is onduidelijk of eventuele nesten door geluid en/of trillingen worden aangetast.” 

,,De provincie is van mening dat zij geen ontheffing kunnen verlenen voor het evenement in mei 2024 zolang het onderzoek loopt. Gezien deze uitkomst heeft de MACRO geen andere keuze dan de evenementen op Hemelvaartsdag 9 mei en de aansluitende vrijdag 10 mei te annuleren.” 

Of dit het definitieve einde van de motorcross op Hemelvaartsdag is, kan MACRO nog niet zeggen. ,,Bij een positieve uitslag van het onderzoek, dus geen verstoring van vogelnesten in het broedseizoen door onze evenementen, is het wellicht mogelijk de cross in 2025 weer te organiseren.” 

De MACRO laat weten ,,alles in het werk te stellen om de twee geplande evenementen na het broedseizoen (dat loopt van 15 maart tot en met 15 juli) doorgang te laten vinden. Wij hopen deze datums spoedig bekend te kunnen maken.” 

advertentie
advertentie
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: Van de Zandschulp onderuit in Madrid 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF naar bekend terrein voor wedstrijd die moet leiden tot handhaving in eredivisie 18 uur geleden
Afbeelding
Groot verdriet bij GVVV om overlijden van Jan Spies 18 uur geleden
Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 20 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 gisteren