Archieffoto
Archieffoto SKF

SKF bereidt zich voor op het zaalseizoen: ‘Iedereen kijkt er naar uit’

Korfbal

VEENENDAAL De korfballers beginnen over twee weken het zaalseizoen in de overgangsklasse tegen Wit-Blauw uit Kampen. Gisteren oefenden ze tegen GKV Gorinchem, waar het team met 22-19 van verloor. Coach Richard Adriaans zag voldoende aanknopingspunten voor het nieuwe seizoen. ,,We bouwen door op de goede fases in de wedstrijd.’’ 

Matthias ten Brinke maakte acht doelpunten, de overige goals kwamen van Bastian van Essen (4), Rachel ten Ham (2), Annely Flier (2), Yorn van Kleij (1), Cynthia van Kempen (1) en Famke de Jong (1)

Door Job Boers

Adriaans zag na een 2-4 voorsprong dat zijn ploeg minder begon te spelen, waardoor het team op een 8-4 achterstand kwam. GKL liep uit naar 8-4 en met een 10-6 stand werd de rust ingegaan. ,,Het was verdedigend redelijk oké voor in de zaal, maar als je er zelf maar zes maakt, dan ga je geen wedstrijden winnen. In de rust hebben we een goed gesprek gehad en het anders neergezet. De omzetting in de vakken pakte goed uit en de mentaliteit werd beter, waardoor je gezien de stand, de tweede helft ‘wint’ met 12-13’’, aldus de coach.

DOORBOUWEN OP AANKNOPINGSPUNTEN Volgende week oefenen de korfballers nog tegen hoofdklasser Odik voordat het zaalseizoen begint. Adriaans ziet dat zijn ploeg in opbouw is, maar heeft ook vertrouwen in zijn ploeg. ,,We hebben op de training bepaalde zaken afgesproken die terug zijn gekomen in de wedstrijd. Natuurlijk probeer je dingen uit, maar daardoor heb ik ook voldoende aanknopingspunten gezien waar we op door kunnen bouwen. Het belangrijkste is om gewenning en vastigheid te creëren en daar werken we hard aan.’’

OPBLOEIEN IN DE ZAAL In de zaal is het anders dan op het veld en volgens Adriaans is het voor een aantal spelers leuker en bijzonderder in de zaal. ,,Mede omdat sommige spelers als voorkeur hebben om in de zaal te spelen, verwacht ik dat een aantal spelers opbloeien en dan kunnen we een goed zaalseizoen draaien. Ja, iedereen kijkt er naar uit al houden we onze doelstelling op ontwikkeling en willen we geen specifieke ranking eraan hangen. We zijn wel ambitieus, we willen minimaal in de top drie willen eindigen’’, sluit Adriaans af.

Het zaalseizoen begint voor SKF met een professionele upgrade doordat de wedstrijden via een livestream te volgen zijn met online commentaar. Vorig jaar zaten de tribunes volledig vol, een mooie voorbode voor het komende zaalseizoen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp doet mee aan NK tennis 8 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 19 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden