SKF 1 selectie 2022 - 2023
SKF 1 selectie 2022 - 2023 Job Boers

‘Bouwproces’ bij SKF verloopt naar wens: ‘We staan er straks weer met een goede selectie’

Korfbal

VEENENDAAL Met ruim 500 leden behoort SKF tot de grotere sportverenigingen van Veenendaal. SKF 1 komt komend seizoen zowel op het veld als in de zaal uit in de overgangsklasse. Het team wordt getraind door Wouter van Steenbergen die daarbij assistentie krijgt van Richard Adriaans. Het wordt voor Van Steenbergen zijn derde seizoen bij de korfballers uit Veenendaal, Adriaans was eerder al als speler en als trainer actief voor SKF.

door Job Boers

Afgelopen zaterdag heeft SKF de oefenwedstrijd tegen Unitas gewonnen met 25-23. Op zaterdag 10 september begint het team de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Antilopen. ,,We zijn in algehele zin goed gestart, Unitas speelt drie klassen hoger in de zaal, ik ben dan ook erg tevreden,’’ geeft de verheugde coach aan.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Van Steenbergen en Adriaans op de bank van SKF. - Foto: Job Boers

TERUGBLIK AFGELOPEN SEIZOEN Vorig seizoen is de promotiekraker van SKF tegen De Meeuwen met 15-20 verloren gegaan waardoor SKF in de zaal niet is gepromoveerd vanuit de overgangsklasse. Doordat er vervolgens meerdere spelers zijn weg gevallen werd de veldcompetitie alvast gezien als een voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo speelden er spelers uit het tweede al mee met het eerste. Volgens Van Steenbergen werd het gezien als een langere selectieperiode voor de groep.

,,Door het wegvallen van Carly Matser en Janine van Schie en doordat Daniel van Munster, Thijs van Ginkel, Diede Pasman en Sytse de Jong niet meer beschikbaar waren, hadden we nog maar drie spelers van de vaste basis acht over. Zo bleven Yorn van Kleij, Famke de Jong en Annely Flier doorspelen en werd het team aangevuld met potentiële eerste selectiespelers. We zijn nu een tijdje onderweg met een nieuwe groep en het ziet er positief uit. We staan er straks weer met een goede selectie’’, aldus de in Ede woonachtige coach.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Famke de Jong is gefocust tijdens de wedstrijd. - Foto: Job Boers

BOUWEN AAN EEN NIEUW TEAM Dat de eerste selectie van SKF aan het bouwen is aan een nieuw team heeft er ook voor gezorgd dat er een nieuw gezicht op het sportpark te zien is. De 19-jarige Mathias ten Brinke heeft zich aangesloten bij SKF en daar is Van Steenbergen content mee. ,,Ten Brinke speelde afgelopen seizoen in de Reserve Korfbal League bij DVO en heeft daar ook zijn debuut in het eerste gemaakt. Ik ben er blij mee dat hij de overstap heeft gemaakt. Ik heb vroeger al met hem samengewerkt en we zijn Nederlands kampioen geworden. Naast zijn korfbal kwaliteiten zal hij ook belangrijk zijn voor het groepsproces. Als mens en als korfballer is hij dan ook een fijne toevoeging’’, vertelt de bij Iddink werkzame implementatiespecialist.

Naast zijn korfbal kwaliteiten zal hij ook belangrijk zijn voor het groepsproces

De nieuwe selectie is een mix van nieuwe spelers, talenten en ervaren spelers. Volgens Van Steenbergen is het een jonge en gretige groep waarbij Bastiaan van Essen ook de keuze heeft gemaakt om weer mee te trainen. ,,Mede door de keuze van Bastiaan is de concurrentiestrijd groter geworden. Het is goed voor de groep en voor ons als staf omdat iedereen zichzelf wilt laten zien en wilt bewijzen. Als staf zijn wij ervoor verantwoordelijk dat de spelers zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen in het veld. Doordat Richard er nu bij is, kunnen we ook echt aandacht geven aan de kwaliteiten van het individu en daardoor heb ik er alle vertrouwen in dat de spelers grote stappen zullen zetten in de komende periode’’, geeft de ambitieuze coach aan.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Van Steenbergen geeft aanwijzingen. - Foto: Job Boers

ROL HERKENNEN Door de wisselingen in de groep is het teamgevoel ook veranderd, de selectie wilt heel graag maar de coach ziet ook dat daar tijd voor nodig is. ,,In het ideale scenario wil je zo snel mogelijk ervoor zorgen dat iedereen op elkaar is ingespeeld, dat er vaste patronen ontwikkeld zijn en dat het teamgevoel nadrukkelijk aanwezig is. De sfeer onderling is goed en daar begint het mee. Ik ben erg positief over hoe iedereen het oppakt, maar we zitten in een proces van groei en verbetering.’’

Ik ben erg positief over hoe iedereen het oppakt, maar we zitten in een proces van groei en verbetering

Van Steenbergen, die het groepsproces heel belangrijk vindt, ziet voor ogen dat de spelers in de komende tijd echt voor elkaar moeten werken in het veld. ,,Als we met het team vooruit willen dan is de eigen prestigestrijd van minder groot belang. De spelers moeten hun rol per wedstrijd herkennen en invullen. Zo kan het de ene wedstrijd zijn dat een speler zichzelf moet wegcijferen voor het team maar dat hij/zij in de volgende wedstrijd de grote man/vrouw wordt. Dat is een interessant proces om aan te werken’’, geeft de coach aan die de trainersopleiding KT4 heeft doorlopen.

BOVENIN MEEDRAAIEN De blauw-gelen willen op het hoogst denkbare niveau spelen al is het belangrijk om realistisch te zijn over de doelstellingen voor het komende seizoen. ,,Natuurlijk ambiëren we het om in de hoofdklasse te spelen maar om met een jonge en nieuwe groep te bouwen in de overgangsklasse is ook niet verkeerd. Uiteraard wel met het doel om te promoveren. Het hangt af van hoe we ons ontwikkelen. Het is nu nog moeilijk in te schatten hoe we ervoor staan, we bekijken per wedstrijd wat onze kansen zijn. We beseffen ook dat we onszelf makkelijk moeten handhaven en voor de bovenste posities op de ranglijst kunnen én moeten spelen. We hebben in de oefenperiode veel geoefend tegen teams uit de overgangsklasse en het zegt wel iets dat we daar veel wedstrijden van hebben gewonnen’’, geeft Van Steenbergen aan.

De coach vult daarop aan dat zodra er wedstrijden gewonnen worden dat het team er ook energie van krijgt en dat het succesgevoel ook bevorderend is voor het ontwikkelproces.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Er hangt een goede sfeer in het SKF-team. - Foto: Job Boers

DE NEUZEN STAAN DEZELFDE RICHTING OP De vader van een driejarige dochter ziet dat Carly Matser, die vorig seizoen in de beslissingswedstrijd tegen De Meeuwen haar achillespees afscheurde, goed aan het revalideren is en hij is blij dat ze nog goed bij de groep betrokken is. Van Steenbergen is dan ook tevreden over hoe het gehele team zich zowel binnen als buiten het veld momenteel presenteert. 

,,Bij het vormen van een nieuw team wil je dat er ook buiten het veld een match is onderling. Het is dan ook fijn dat we een selectie hebben waarbij de leeftijden dichtbij elkaar liggen, dat helpt ook in het teamproces. Zoals het er nu voorstaat begrijpt iedereen wat de speerpunten zijn voor de komende periode. Ja, de neuzen staan dezelfde richting op waardoor het heel prettig is om met deze groep te werken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we voor een goed seizoen kunnen zorgen en dat we straks ons enthousiaste publiek kunnen vermaken’’, sluit de coach af.


SKF bereidt zich voor. ,,De neuzen staan dezelfde richting op.’’ - Foto: Job Boers

Rachel ten Ham tijdens de oefenwedstrijd tegen Unitas.
Aanwinst Matthias ten Brinke is dit jaar onderdeel van de SKF 1 selectie.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Supporters bezoeken laatste training voor Panhuisderby: ‘Ik heb slapeloze nachten’ 5 uur geleden
Afbeelding
Florian Wolf over GVVV-DOVO: ‘Vooral niets anders doen dan we normaal doen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in tweede ronde Tel Aviv 15 uur geleden
Afbeelding
‘Drie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken’ 16 uur geleden
Afbeelding
ZVC verliest oefenwedstrijd van Nederlands doventeam 17 uur geleden
Afbeelding
GVVV, DOVO en gemeente Veenendaal klaar voor voetbalfeest 20 uur geleden
Afbeelding
Het familiegevoel van tennis- en padelvereniging Spitsbergen Kom bij de Club 28 sep, 16:22